ZATAŠKAVANJE POSTUPKA?

Zadarski sudac u tajnosti oslobodio Gotovininog prijatelja

01.10.2014 u 09:05

Bionic
Reading

Sudac Općinskog suda u Zadru Domagoj Kurobasa u prošli je utorak oslobodio optuženika za gospodarski kriminal Jozu Grgića (Jablan), inače poznatog kao prijatelja generala Ante Gotovine. Nepravomoćna presuda ne bi bila medijski zapažena da ročište nije bilo skriveno od javnosti

Nakon višesatnog ročišta, tijekom kojeg je izvanraspravno saslušana i Dunja Zloić Gotovina, sudac je donio nepravomoćnu oslobađajuću presudu kojom se prvooptuženi Jozo Grgić i drugooptuženi Marko Matić oslobađaju optužbe da su iz zadarske tvrtke Elektronika izvukli 1,9 milijuna kuna.

Javnosti nije dostupno obrazloženje presude ni ostale okolnosti presude, jer datum i vrijeme izricanja nisu bili navedeni u službenom ročišniku Općinskog suda u Zadru. Premda to nije u skladu s pravilima, rasprava na kojoj je pročitana presuda održana je bez novinara i drugih zainteresiranih građana.

Predsjednik suda Željko Rogić tu je činjenicu, koja baca sumnju u pošteno pravosuđe, obrazložio riječima da je 'zapisničarka zaboravila kaznenoj pisarnici dostaviti raspored ročišta suca za cijeli tjedan'. 'Nije riječ ni o kakvom zataškavanju postupka, niti zaštiti Dunje Zloić Gotovine. Novinare inače prethodno obavještavamo o svim raspravama koje imamo, no ovaj put Kaznenoj pisarnici nije dostavljen popis rasprava suca Domagoja Kurobase za cijeli tjedan. Novinari tako nisu mogli vidjeti rasprave u ročišniku koji im se šalje mailom svakog petka, iako je sudac na prethodnom ročištu sve stranke u postupku, pa tako i novinare koji su bili tamo, obavijestio o datumu iduće rasprave', rekao je Rogić. Više pročitajte OVDJE.