RADIO NA 102,5 MHZ

Švec i Peh opet u eteru, Yammat FM dobio koncesiju

30.09.2014 u 14:55

Bionic
Reading

Yammat FM dobio je četrnaestogodišnju radijsku koncesiju za područje Grada Zagreba, odlučeno je na današnjoj sjednici Vijeća za elektroničke medije. Zakonski rok za pokretanje nove radijske postaje, koja će emitirati program na 102,5 MHz, je 120 dana

Iza Yammata, koji je prema riječima Mirjane Rakić, predsjednice VEM-a, ponudio kvalitetan program s realnom financijskom podlogom, stoji dio bivših zaposlenika Radija 101: Alen Balen, Siniša Švec i Milan Peh.

'Još uvijek smo u šoku. Slušali smo što se pričalo na sjednici, ali osim da smo dobili koncesiju, nismo ništa drugo čuli. Ono što sad mogu reći je da radio neće ponuditi hinjeno veselje u eteru i repetitivnu glazbenu kulisu', kazao je Balen aludirajući očito na većinu zagrebačkih postaja koje sve zvuče kao klonovi.

Uz njih trojicu u ekipi se nalaze Dino Milić, Nataša Magdalenić Bantić, Silvija Šeparović i još nekoliko široj javnosti dobro poznatih imena iz vremena kada je Radio 101 bio gospodar svih valova.

Prema dokumentaciji koju je predao na natječaj, Yammat FM se obvezao ponuditi 'izuzetno bogate informativne sadržaje s naglaskom na teme od općeg javnog interesa'. Znatan prostor otvorit će gospodarskim temama, građanskim inicijativama, predstavnicima civilnog sektora te marginaliziranim društvenim skupinama, a sve to s ciljem širenja prostora za razmjenu mišljenja o svim društveno-relevantnim temama.

Na natječaj se uz njih bilo prijavilo još sedam igrača, od kojih su dva - Radio 101 koji je tražio drugu koncesiju i Radio Like - eliminirana u prvom krugu jer nisu zadovoljavali formalne uvjete natječaja.

Iako se spominjao kao ozbiljan konkurent, Radio 808, koji trenutno emitira program preko interneta, ostao je kratkih rukava. Članovi Vijeća bili su skloniji profitnom nego neprofitnom mediju.

Na području gradova Rijeke i Opatije koncesija za obavljanje djelatnosti radija dodijeljena je za razdoblje od 11 godina Udruzi Radio Marija.