PROFESIONALNA IZVRSNOST

Vodeći PR-ovci dobili hrvatske certifikate

30.09.2014 u 13:04

Bionic
Reading

Dvadeset i četvero hrvatskih stručnjaka za odnose s javnošću dobilo je status certificiranog stručnjaka za odnose s javnošću (CSOJ), a dodjeljuje ga Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ). Posjedovanje statusa CSOJ predstavlja strukovnu potvrdu najviše razine profesionalne izvrsnosti

Ova prva grupa stručnjaka stekla je HUOJ-ev certifikat jer već posjeduju certifikat britanskog strukovnog udruženja Chartered Institute for Public Relations (CIPR) ili doktorat znanosti ili pak imaju više od 20 godina iskustva u praksi odnosa s javnošću.

Certificirani stručnjaci za odnose s javnošću postali su: Darko Alfirev, Mario Aunedi Medek, Sandro Baričević, Snježana Bahtijari, Nina Bertapelle, Dunja Bua Maričević, Violeta Colić, Marina Čulić Fischer, Željko Jelić, Lucijana Jerković, Dubravka Jusić, Franc Kaučič, Aleksandra Kolarić, Kristina Laco, Krešimir Macan, Ankica Mamić, Meri Maretić, Daria Mateljak, Mihovil B. Matković, Astrid Mušura Kaučič, Ana Šimunović, Vlatka Škorić, Ana Tkalac Verčič i Maja Weber

HUOJ je u lipnju prošle godine pokrenuo proces certificiranja, s ciljem postavljanja standarda stručnosti i podizanja kvalitete u struci odnosa s javnošću. CSOJ-ev status dokazuje da njegov nositelj posjeduje profesionalne vještine i velik opseg teorijskog znanja te da je spreman na kontinuirano učenje i razvoj.

'CSOJ-ev status dokaz je najviše razine profesionalne izvrsnosti u našoj struci. Poslodavcima će garantirati stratešku razinu znanja, vještine i sposobnosti u području upravljanja komunikacijama. Interes za stjecanje certifikata je velik, a s prvim provjerama znanja krećemo u prosincu ove godine', istaknula je predsjednica HUOJ-a Aleksandra Kolarić.

HUOJ će u okviru programa certifikacije dodjeljivati status certificiranog stručnjaka za odnose s javnošću, na pojedinačnoj osnovi, svojim članovima koji uspješno dovrše proces certifikacije i provjere znanja.