IZVANREDNA PRESICA

Markić: Ako ovako nastavimo, nećemo sakupiti dovoljno potpisa

30.09.2014 u 12:43

Bionic
Reading

Građanska inicijativa 'U ime obitelji' na izvanrednoj konferenciji za medije izvijestila je da je prvih tjedan dana prikupljena polovica potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava te kako, ako nastave ovim tempom neće sakupiti dovoljno potpisa, stoji u njihovom priopćenju

'S obzirom na pritiske kojima su izloženi naši volonteri i sve pokušaje političkih kasti u Hrvatskoj da zaustave izjašnjavanje birača, naša je procjena da ako se prikupljanje potpisa nastavi ovim tempom, u sljedećih šest dana nećemo sakupiti dovoljno potpisa da bi se mogao raspisati referendum o promjeni izbornog sustava. Molimo sve one koji žele promjene u Hrvatskoj da nam pomognu', izjavila je Željka Markić, članica organizacijskog odbora građanske inicijative 'Birajmo zastupnike imenom i prezimenom'.


'Pozivamo sve koji misle da je potrebno mijenjati izborni sustav u Republici Hrvatskoj da se uključe i daju svoj potpis, da se uključe u volontiranje, jer bez njihove pomoći ovo neće uspjeti', kazala je Markić.

Podsjetimo, građanska inicijativa 'U ime obitelji' 26. rujna se pohvalila kako je u prvih pet dana izvijestila je danas kako je 2500 volontera prikupilo više od 150 tisuća potpisa za referendumsku inicijativu.

Ivan Munjin iz Organizacijskog odbora Inicijative požalio se tada na postupanje policije prema volonterima koji prikupljaju potpise, a koje se, kaže, legitimira i ispituje o tome koliko su potpisa prikupili. Takvo nedopušteno postupanje policije ima za cilj zastrašiti naše volontere i otežati građanima da se izjasne, mišljenja je Munjin.