PODRŠKA ŽELJKI MARKIĆ

Bandić kreće u nove izborne pobjede bez koaliranja

28.09.2014 u 19:54

Bionic
Reading

Na Trgu bana Jelačića zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svojim je potpisom podupro referendumsku inicijativu o promjeni izbornog sustava Građanske inicijative U ime obitelji. Nakon toga je novinarima najavio samostalni izlazak na parlamentarne izbore, a na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika Republike odgovorio je: Ne, vi ćete se kandidirati

Poručio je da ide na parlamentarne izbore 2015. pobijediti te da neće koalirati ni s jednom strankom koja je, kako je rekao, Hrvatsku stavila na koljena i na prosjački štap - ni sa SDP-om ni s HDZ-om, pa nisam izlazio iz SDP-a da s njima koaliram.

Na primjedbu novinara da, ako uspije referendum Građanske inicijative U ime obitelji, neće ni smjeti koalirati, Bandić je odgovorio da nema potrebe za koaliranjem jer on koalira s građanima. Upitan hoće li osnovati političku stranku ili će ići na parlamentarne izbore s neovisnom listom, Bandić je kratko odgovorio - sve u svoje vrijeme.

Nitko vam ovako ne odgovara kao ja, a zašto, zato što ja nemam predsjednika partije da će mene nazvati i reći što sam ja rekao, izjavio je Bandić, dodavši kako je upravo on taj čovjek koji 15 godina upravlja s pola Hrvatske, koji je pet puta zaredom pobijedio u Zagrebu.

Na pitanje je li Grad nešto platio inicijativi U ime obitelji zato što je na njihovim plakatima za referendum grb Grada Zagreba, Bandić je odgovorio niječno, dodavši da Grad Zagreb financira tu kao i svaku drugu udrugu, odnosno da s devet milijuna kuna financira 400 udruga. Dodao je da je Željka Markić za udrugu dobila 120.000 kuna kao što je dobio GONG i druge udruge u skladu s programom te da podupire udruge po programima. Napomenuo je da mu je žao što Grad nije dao više novca inicijativi U ime obitelji, ali da to i ne znači da im neće dati. Opovrgnuo je da Grad financira tiskanje letaka te inicijative, dodavši da im Tržnice Zagreba naplaćuju štandove po 2200 kuna kao i svima drugima.

Bandić kaže da spomenutu referendumsku inicijativu treba poduprijeti svaki razuman čovjek kojemu je u interesu razvoj hrvatske pluralne političke scene, demokracija unutarstranačkog života i budućnost bogate i prosperitetne Hrvatske. Uvjeren sam da će referendum proći, a podupirem ga iz jednog jedinog razloga - zato što sam prije 14 mjeseci to isto primijenio u izborima za gradonačelnika Grada Zagreba, točnije za Gradsku skupštinu, izjavio je.

To što smo prije 15 ili 16 mjeseci napravili u Gradskoj skupštini kao drugome parlamentu ove zemlje, napravit ćemo za 14 mjeseci i na izborima za hrvatski parlament jer će, uvjeren sam, građani Republike Hrvatske to honorirati kao što su honorirali Zagrepčani, rekao je zagrebački gradonačelnik.