VUKOVARSKI DOGRADONAČELNIK

'Skidanjem ploča žele se izazvati nemiri'

23.09.2014 u 17:30

  • +5

Privedeni zbog uklanjanja dvojezičnih ploča

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar

Bionic
Reading

Srđan Milaković, vukovarski dogradonačelnik, novi incident s uklanjanjem ploča smatra provokacijom sa svrhom izazivanja pozornosti i nemira u vrijeme dok se čeka donošenje propisa koji će regulirati pitanje dvojezičnosti u gradu u kojem prijepori oko ćirilice traju već drugu godinu

Srđan Milaković upozorava da današnje uklanjanje ploča ne vodi pronalaženju kompromisnog rješenja, jer posljednjih godina protiv dvojezičnosti su se zalagale isključivo pojedine grupe, dok predstavnici manjina nisu javno isticali svoje stavove.

'Ne vidim nikakav konstruktivan smisao današnjeg incidenta, osim kao provokacije', ocijenio je Milaković u izjavi za tportal.

Vukovarski dogradonačelnik rekao nam je da o rješenju sukoba s dvojezičnim pločama do sada nije razgovarao s gradonačelnikom Penavom.

Tportal.hr zamolio je gradonačelnika za komentar novonastale u Vukovaru. No Penava je ostao gluh na naše pozive, ali je situaciju komentirao za Hinu, kazavši kako ga smeta to da se 'od Vukovara stalno pravi grad slučaj'.

Na pitanje novinara što namjerava učiniti sa skinutim dvojezičnim pločama koje su donesene u Gradsko poglavarstvo kako bi ih grad vratio Ministarstvu uprave, Penava je odgovorio da ne zna. 'Mislim da ću ih čuvati kao suvenir. Ne znam što ću s njima, nit' su moja, nit' su gradska imovina. Ne znam. Vidjet ću', poručio je.