SPAS RAFINERIJE

Sisački HDZ dao potporu Milanovićevoj vladi

23.09.2014 u 14:44

Bionic
Reading

Sisački HDZ upozorio je danas kako bi zatvaranje Rafinerije Sisak bila katastrofa i za taj grad i za Hrvatsku, zbog čega daju potporu Vladi u borbi za njezinu opstojnost, ali od Banskih dvora očekuju jedinstven stav oko rafinerije te odgovore na pitanja o njezinoj sudbini

'Ozbiljno smo zabrinuti za sudbinu Rafinerije nafte Sisak, jer bi njezin gubitak za Sisak i Hrvatsku bio katastrofa. Vjerujemo da Vlada neće dozvoliti njeno zatvaranje i u borbi za njenu opstojnost Vladi dajemo podršku', izjavio je predsjednik sisačkog HDZ-a Željko Krapljan na konferenciji za novinare.

Najavio je da će HDZ o rafineriji tražiti tematsku sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj očekuju da će im predstavnici Vlade dati odgovore o sudbini rafinerije. Predsjednik sisačko-moslovačkog županijskog HDZ-a i kandidat za župana Ivo Žinić rekao je kako očekuje jedinstven stav Vlade oko rafinerije, jer premijer Zoran Milanović i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, po njegovu mišljenju, o tome nemaju isto stajalište.


Istaknuo je kako HDZ osuđuje postupak prodaje 25 posto plus jedne dionice Ine mađarskom MOL-u iz 2003. godine, 'koji očito nije bio dobar, ali na njega u Sisku i županiji nismo mogli utjecati'.

Predsjednik Uprave Janafa i bivši član Uprave Ine Dubravko Tkalčić naglasio kako je za sudbinu nacionalne naftne kompanije veliki problem loš odnos između dva velika suvlasnika - MOL-a i Vlade.
Ustvrdio je kako se ranije za Inu moglo i trebalo više učiniti, posebno kada je u pitanju modernizacija rafinerija. 'U vrijeme poratne obnove zemlje i sisačke rafinerije modernizacija je bila u drugom planu, pa bi sada bio nužan tehnološki iskorak', poručio je.