ZA REGIJU ISTRU

IDS podržava Josipovića na predsjedničkim izborima

22.09.2014 u 22:10

Bionic
Reading

IDS podupire kandidaturu Ive Josipovića na izborima za predsjednika Republike Hrvatske, odlučio je Savjet IDS-a na večerašnjoj sjednici u Pazinu. Kako se navodi u priopćenju iz IDS-a, članovi Savjeta stranke utvrdili su da se predsjednik Josipović tijekom svog sadašnjeg mandata zalagao za politike i reforme koje u potpunosti odgovaraju programu IDS-a

Predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je kako IDS posebno cijeni predsjednika Josipovića kada se, kako je rekao, 'zalaže da Istra zaslužuje biti zasebna regija, jer time dokazuje da uvažava sve istarske posebnosti i time je prepoznao istarski potencijal za ubrzani razvoj'.

'Vjerujemo da će predsjednik Josipović, ukoliko bude izabran, nastaviti zalagati za decentralizaciju Hrvatske i stvaranja konsenzusa oko nužnih promjena i reformi', poručio je Miletić.

'Ivo Josipović je prijatelj Istre, a građanke i građani naše regije nisu pogriješili kad su ga poduprijeli s rekordnih 83,37 posto', zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Podsjetio je kako je upravo IDS u veljači ove godine među prvima podržao Josipovićevu kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske, a večerašnjom odlukom Savjeta IDS-a potpora je i službena.