PRVI PUT U HRVATSKOJ

Myung Ken Lee milijunti posjetitelj Plitvičkih jezera

20.09.2014 u 16:53

  • +2

Milijunti posjetitelj na Plitvičkim jezerima

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Prša

Bionic
Reading

Za razliku od prošle godine, ove je deset dana kasnije NP Plitvička jezera zabilježio milijuntnog posjetitelja. Ugodno iznenađeni par iz Južne Koreje Myung Ken Lee i Kyung Ae Min po prvi su put posjetili Hrvatsku a u planu im je bila, kako su kazali, nezaobilazna posjeta svjetski poznatog Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Njima je ravnateljica NP Natalija Božičević uz nazočnost glasnogovornika Ognjena Borčića i užih suradnika uručila nagradu u vidu trodnevnog punog pansiona u hotelu u Trogiru, te ulaznice za sve lokalitete koji su na listi UNESCO-vih ljepota u Hrvatskoj.


'Prvi smo put u Hrvatskoj, o njoj smo znali samo ono što smo uspjeli pročitati iz turističkih prospekata. Oduševljeni smo ljepotama Hrvatske i Nacionalnog parka. Obećavamo da se ponovno uskoro vraćamo', kazao je milijunti posjetitelj Myung Ken Lee.

'Ovo je treća godina za redom da u rujnu mjesecu imamo milijuntog posjetitelja u Nacionalnom parku, no nekih desetak dana kasnije nego prošle godine, na što je vjerojatno djelom utjecala viša cijena ulaznice za sedmi i osmi mjesec ali i izuzetno loše vremenske prilike. Imamo nešto manje posjetitelja nego prošle godine i na nivou smo 2012. godine. Najviše imamo posjetitelja iz Njemačke, što je i tradicionalno, naše najvjernije tržište, dok je najveće povećanje iz Južne Koreje, tako da je i milijunti posjetitelj upravo iz te zemlje', kazala je ravnateljica Natalija Božičević.