REAGIRANJE

'Božo Skoko nije prepisivač'

18.09.2014 u 19:22

Bionic
Reading

Na tportalu je 18. rujna 2014. objavljen tekst pod naslovom 'Prepisivač Skoko napredovao na Fakultetu političkih znanosti te nadnaslovom 'Novi predstojnik Odsjeka', u kojem je autor članka An. S. iznio netočne tvrdnje, na koje je reagiralo Odvjetničko društvo Mihočević i Bajs

'Očitujemo se kako slijedi:

1. Netočna je i uvredljiva tvrdnja u naslovu članka u kojoj se navodi kako je prof. dr. sc. Božo Skoko 'prepisivač' jer za to ne postoji nikakav osnov.

2. Netočan je navod teksta članka kojim se iznosi tvrdnja da je Etičko povjerenstvo Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu osudilo prof. dr. sc. Božu Skoku. Fakultetsko etičko povjerenstvo nikada nije osudilo prof. dr. sc. Božu Skoku već je nedvojbeno utvrdilo kako se na sporni novinarsko-publicistički rad ne primjenjuju odredbe članka 19. Etičkog kodeksa Sveučilišta u Zagrebu, odnosno kako isti članak nije ni u kakvoj vezi s dosadašnjim znanstvenim i akademskim radom prof. dr. sc. Bože Skoke. U prilog tome najbolje govori činjenica kako je prof. dr. sc. Božo Skoko izabran na dužnost pročelnika Odsjeka za novinarstvo i odnose s javnošću na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu uz jednoglasnu potporu Odsjeka za novinarstvo i odnose s javnošću na Fakultetu političkih znanosti, a potom i cijelog Fakultetskog vijeća. lsto tako, ukazuje se kako niti jedan stručni i/ili znanstveni rad iz bogatog opusa rada prof. dr. sc. Bože Skoke nikada nije ocijenjen plagijatom.

Prema tome, potpuno je zlonamjerno povezivanje jednoglasnog imenovanja prof. dr. sc. Bože Skoke na dužnost pročelnika Odsjeka za novinarstvo i odnose s javnošću na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu kao i njegovog cjelokupnog opsežnog znanstvenog i akademskog rada s nenamjernim propustom vezanom uz prenošenje citata u novinarskom članku studentskog lista pri čemu se netočno iznose zaključci Etičkog povjerenstva.

Navodimo kako je ovo još jedan u nizu istovjetnih članaka na Vašem portalu, a u kojima se iznošenjem neistina nastoji štetiti časti i ugledu naše stranke prof. dr. Bože Skoke.

Slijedom svega navedenog, ovim putem zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka i odgovora na objavljene informacije u cijelosti, na način propisan čl. 41. i čl. 57. Zakona o medijima jer ćemo u protivnom prava naše stranke biti prisiljeni ostvarivati sudskim putem'
, navodi se u dopisu Odvjetničkog društva Mihočević i Bajs.