LINIĆEVA PROTIVNICA

Slavica Šota privedena zbog narušavanja javnog reda i mira

17.09.2014 u 17:58

Bionic
Reading

Članica udruge 'Pokret otpora – Riječani protiv korupcije' Slavica Šota danas je u Rijeci ponovno prozvala i za korupciju optužila bivšeg ministra financija Slavka Linića, a nakon konferencije za novinare koju je održala u predvorju zgrade Gradske uprave privedena je u policijsku postaju zbog kršenja javnog reda i mira

Desetak članova Pokreta otpora danas je ispred zgrade riječke Gradske uprave razvilo natpis na kojem je stajalo 'Velikani koji su zadužili nas i našu djecu' te imena: Slavko Linić, Veljko Miškulin, Doris Hrast, Jasna Jurković Kralj, Sajonara Čulina, Višnja Felker, Vojko Obersnel, Senka Šubat, Miljenko Kurobasa i Mirko Pavičić

Slavica Šota i drugi već su ranije tvrdili kako je Slavko Linić vlasnik računa u Trstu na koji je, navodno, s još nekoliko ljudi primio mito tijekom privatizacije Jadranskoga pomorskog servisa. Isticali su da je jedan njihov član u svibnju uspio uplatiti novac na prijeporni račun, navodeći Linića kao primatelja uplate, što, smatraju, dokazuje da je riječ upravo o njegovu računu.

Šota je danas rekla da je dvadesetak dana nakon uplate novac vraćen uplatitelju, njihovu članu, te tvrdi da je to učinio Linić osobno, a dokaz je povrat cijele svote, bez naplaćene bankovne provizije.

Dodala je da je Linić osobno vratio novac članu Pokreta otpora jer banka kad to čini 'zaračunava svoju proviziju, a Linić, očito, nije navikao vraćati pa nije znao da je - kad već vraća i želi prikriti da je to njegov račun - trebao odbiti bankovnu proviziju'.

Šota tvrdi kako 'postoji dokumentacija da je Linić vrh organizirane kriminalne organizacije, čovjek koji je doslovce Hrvatsku bacio na koljena', a prozvala je i Državno odvjetništvo navodeći da ne čini sve što bi trebalo.

'Za razliku od mnogih koji su odustali jer su podmićeni, uplašeni, pali u apatiju, depresiju ili drugo, mi ćemo ići do kraja', istaknula je, dodajući da je deset osoba na popisu njihov 'zadatak i cilj' te da će i ostali nakon njih 'sami popadati'.

'Pokret otpora vam je otvorio svima vrata, učinite nešto za svoju djecu, grad ili državu', poručila je Šota, dodajući kako nije ugodno primati prijetnje smrću, pogotovo onima koji imaju djecu, ali to ih potiče na još jaču borbu i Pokret otpora neće stati dok se Slavka Linića ne strpa u zatvor.

Članovi Pokreta otpora najavili su da će konferenciju za novinare održati ispred Gradske vijećnice, ali su je, zbog sportskih sadržaja na Korzu, održali u predvorju zgrade Gradske uprave. Pri kraju konferencije došla je policija, bilo je naguravanja i rasprave, a Šota je privedena. Na novinarsko pitanje s tim u vezi, u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi rekli su da je nekoliko osoba privedeno zbog kršenja javnog reda i mira te da istraga traje.

Osim o Liniću, na konferenciji za novinare Pokreta otpora Ljubica i Dragutin Filipović ispričali su kako - nakon teške prometne nesreće u Rijeci u kojoj su poginule njihove kćeri Višnja i Gordana od 2006. do 2010. nije ništa učinjeno te da se tek 2010. na tom slučaju počelo nešto raditi. Rekli su kako sumnjaju u zataškavanje imena osobe koja je vozila u krivome smjeru i skrivila tu tešku prometnu nesreću te kako smatraju da je riječ o sinu jednog tajkuna.