TKO SE OBOGATIO?

Sukob ratnih drugova Kotromanovića i Krstičevića

15.09.2014 u 10:26

Bionic
Reading

Ministar obrane Ante Kotromanović, u intervjuu Jutarnjem listu, oštro je reagirao na kritike svojeg suborca Damira Krstičevića optuživši ga kako je kao savjetnik premijerke Jadranke Kosor zloupotrijebio svoju dužnost za privatne interese

Podsjetimo, Krstičević je Kotromanovića prozvao da se kao ministar ne bori za vojsku, a kao argument za lošu ocjenu stanja u vojsci danas naveo je stanje vojske 1995. godine.

Kotromanović odgovara kako to uopće nije za usporedbu, jer smo iz ratnog ustroja vojske prešli na mirnodopski. 'Iz ratnog ustroja vojske prešli smo na mirnodopski. S tadašnjih 250.000 vojnika, na današnjih 17.000, s tadašnjih 70 pješačkih brigada, na današnje dvije brigade', kaže Kotromanović i podsjeća kako je Krstičević donedavno govorio kako je on super ministar.

'Žalosti to što moj suborac, general Krstičević danas bez argumenata optužuje, a kao nekadašnji savjetnik premijerke Kosor nije uspio da se ulaganja u modernizaciju i opremanje povećaju. Ali su u to vrijeme njegove tvrtke uspjele napraviti dobar posao s državom, što je bio klasičan sukob interesa', rekao je ministar Kotromanović u intervjuu Jutarnjem listu.

Tportal je zamolio za komentar prozvanog Krstičevića, no glasnogovrnica HDZ-a Dajana Antonija Bebek kazala nam je da na optužbe ministra obrane njegov bivši suborac ne želi odgovarati.