VODA NA SVE STRANE

Nabujala Pakra zatvorila prugu Zagreb - Vinkovci

13.09.2014 u 19:26

  • +27

Poplavljena Hrvatska Kostajnica,Petrinja,Mostanje,Kumrovec

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Topolovec/PIXSELL

Bionic
Reading

Zbog nabujale rijeke Pakre za promet je zatvorena pruga Dugo Selo-Novska (Zagreb-Vinkovci) između kolodvora Lipovljani i Banova Jaruga, izvijestili su kasno popodne iz HŽ Infrastrukture

Putnike putničkih vlakova na relaciji Banova Jaruga-Novska prevoze autobusi, dok brzi vlakovi prometuju pomoćnim prijevoznim putem od Novske preko Siska do Zagreb Glavnog kolodvora i obratno.

Iz HŽ Infrastrukture navode da su popravljeni signalno-sigurnosni uređaji u kolodvoru Koprivnica, koje je oštetila noćašnja obilna kiša. Tako je željeznički promet na koprivničkom području normaliziran danas u 15,45 sati.

Do odrona zemlje došlo je na pruzi Karlovac-Kamanje-državna granica kod tunela Zaluka te je tom prugom trenutačno obustavljen promet, a putnici se prevoze autobusima.

Zbog ugroženosti pruge poplavom za promet i dalje je zatvorena u Slavoniji i pruga Pleternica-Požega-Velika.

U jutarnjim satima, nakon što je završilo nevrijeme, nastavljen je i proces dizanja lokomotive vlaka broj 523 koja je u četvrtak zbog odrona stijene iskliznula nedaleko od Labina Dalmatinskog na pruzi Oštarije-Knin-Split. Prema trenutačnom statusu radova otvaranje pruge za promet predviđeno je tijekom noćnih sati, navodi voditeljica Korporativnih komunikacija HŽ Infrastrukture Martina Elizabeta Lovrić.

Obilne kišne padaline izazvale su na mreži pruga HŽ Infrastrukture na nekoliko mjesta odrone i poplave što mjestimično uzrokuje poremećaj u prometovanju vlakova.

Zato su na terenu sve dežurne ekipe i dodatno angažirani radnici koji saniraju nastalu štetu te nadziru stanje pruga na kritičnim lokacijama kako bi se po potrebi najbrže moguće reagiralo na eventualna oštećenja pruga izazvana bujicama, kao što je slučaj na karlovačkom području na relaciji Mrzlo Polje-Duga Resa (pruga Zagreb-Rijeka). Međutim tijekom noći i sutrašnjeg dana HŽ Infrastruktura će dodatno pojačati nadzor na pruzi Zagreb Glavni kolodvor - Sisak - Novska zbog nadolazećeg vodenog vala Save i Kupe.