KAMPANJA SE ZAKUHAVA

HDZ ušao u projekt zapošljavanja s Nijemcima

12.09.2014 u 14:24

Bionic
Reading

Iz HDZ-a su javili da je njihova Zaklada državnog zavjeta potpisala sporazum s njemačkim ekonomskim institutom IFO o suradnji na projektu koji bi trebao stvoriti uvjete za jačanje održivog razvoja i zapošljavanja u Hrvatskoj. Šef HDZ-a Tomislav Karamarko kaže da je ovaj projekt vrlo važan, jer drugi - odnosno Vlada i predsjednik RH - ne poduzimaju ništa za rast i razvoj

U priopćenju HDZ ističe da će u projektu HDZ-a i ekonomskog instituta zajedno sudjelovati vrhunski međunarodni eksperti, ne samo njemački, i ne samo HDZ-ovi. Detalji o projektu nisu navedeni, kao ni njegovi konkretni ciljevi.

No u priopćenju se ističe da se predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko zahvalio 'njemačkim prijateljima i partnerima na radu na tom zahtjevnom projektu koji će HDZ ugraditi u svoj cjeloviti program gospodarskog oporavka Republike Hrvatske'. 

'Ne treba naglašavati koliko je ovaj projekt važan s obzirom na tešku gospodarsko-socijalnu situaciju u Hrvatskoj. Posebno što ni Vlada ni predsjednik RH ništa konkretnog ne poduzimaju radi zaustavljanja negativnih trendova te pokretanja rasta i razvoja. HDZ-ov program obuhvaća reforme za stvaranje povoljnoga poduzetničkog okružja te uspostavljanje pravne stabilnosti i sigurnosti, a pripremili smo i prijedloge smanjenja poreznih i neporeznih davanja. Razrađujemo i cijeli paket mjera zapošljavanja i samozapošljavanja. HDZ ne želi doći na vlast kako bi - poput SDP-ove koalicije - dijelio fotelje i sinekure. Za nas je stranka mehanizam u funkciji boljitka hrvatske države, iskorjenjivanja siromaštva i nezaposlenosti!' - navodi se Karamarkova izjava u priopćenju.

HDZ-ovci ističu da je minhenski institut IFO osnovan 1949. godine. Tvrde da je to jedan je od najuglednijih ekonomskih instituta u svijetu. 'Vodi ga jedan od najvećih ekonomskih stručnjaka današnjice, prof. dr. Hans-Werner Sinn, koji je član, među ostalim, Savjetodavnog vijeća Ministarstva gospodarstva Savezne Republike Njemačke, Bavarske akademije znanosti, Njemačke akademije znanosti Leopoldine, Europske akademije znanosti i umjetnosti...'

Izaslanstvo instituta IFO u Zagrebu, piše u priopćenju, sačinjavaju glavni direktor prof. dr. Joachim Ragnitz, direktor Odjela za međunarodne projekte i koordinator projekta 'Kratkoročni i dugoročni uvjeti za jačanje održivog razvoja i zapošljavanja u Hrvatskoj' prof. dr. Siegfried Schönherr te direktor Odjela za vanjske odnose Julio C. Saavedra.