JESENSKA SHEMA HTV-a

Novi Dnevnik, umjesto u studenom, kreće tek u proljeće?

10.09.2014 u 09:26

Bionic
Reading

Duhovito, lucidno, premda sročeno u zadnji čas, HRT je večeras u formi Dnevnika predstavio jesensku shemu koja kreće 15. rujna

U ulogama voditelja odlično su se snašli Danijela Trbović i Dražen Ilinčić pa se bez dvojbe može reći da se, ukoliko javni RTV servis za dugo najavljivanu redizajniranu središnju informativnu emisiju ne bude znao koga staviti za voditelje, na ovaj dvojac može osloniti bez problema.

Iako je spomenuto to da bi novi Dnevnik trebao startati u studenom, od ravnatelja programa Saše Runjića doznajemo da će se to vjerojatno dogoditi tek u proljeće. Razlog je zapravo samo jedan: Dnevnik još uvijek u potpunosti nije spreman, a kozmetičke promjene u vidu nove scenografije ili promjene urednika/voditelja nisu nešto što zadovoljava njega kao čovjeka odgovornog za program.


Upitan je li u tom slučaju trebalo ukidati Dnevnik 3, čija je gledanost bila veća od one središnjeg Dnevnika, Runjić odgovara: 'HRT-u je trebala politička govornica, posebno kada se uzme u obzir to da ulazimo u izbornu godinu. Dnevnik 3 ukinut je samo zato što je uvedeno Otvoreno te ni iz kakvih drugih razloga.'

Uz neke stare i dugovječne emisije, HRT je za novu sezonu pripremio dosta toga novog kako iz domaće, tako iz inozemne produkcije. Nakon nekoliko godina pauze na ekrane se vraća 'Piramida' sa Željkom Ogrestom, a od starih formata imat ćemo priliku ponovno gledati i 'Otvoreno' s Mislavom Togonalom i Domagojem Novokmetom u voditeljskim ulogama.

'Morali smo angažirati dvojicu muškaraca da nadomjeste Hloverku', duhovito je u najavi primijetila Trbović. S početkom listopada gledatelji će moći vidjeti i 'Maestro', jedan od uspješnijih formata BBC-ja u kojem sedam poznatih osoba dirigira velikim orkestrom.

Nakon 'Maestra' HRT će se okušati s našom inačicom showa 'The Voice', u kojem se traži najbolji amaterski glas. Novost u programu je i humoristična serija Ognjena Sviličića, 'Glas naroda', u 18 nastavaka, a dramski odjel pripremio je i povratak u 80-e godine prošlog stoljeća u seriji 'Crno-bijeli svijet' Gorana Kulenovića.

Osim domaćih serija, HRT je nastavio s otkupom premijernih inozemnih hitova. 'Kuća od karata', norveški 'Polubrat', krim serija 'The Fall', serija 'Pod kupolom' nastala prema bestseleru Stephena Kinga - tek su neki od novih naslova koje ćemo moći premijerno gledati. Uz njih, na ekranu će se naći druga sezona dansko-švedskog 'Mosta', 'CSI Las Vegas', 'Downtown Abey' i 'Zakon i red'.

Nova emisija iz kulture, 'Noćna kavana', ići će petkom u 22 sata, a razgovore s gostima vodit će Dražen Ilinčić. Filmski ciklusi otvaraju se ciklusom filmova o Jamesu Bondu. Novost u programu je i glazbeno-zabavni serijal 'Šlep šou', u kojem će voditelj Vlado Šagadin voziti poznate glazbenike u crvenom kombiju razgovarajući i razotkrivajući najsitnije detalje njihovih osobnosti.

HTV3 prvi put u povijesti domaće televizije pokreće emisiju o filozofiji, a uz brojne emisije koje su već zaživjele naći će se nedavno uveden šahovski komentar, kao i ciklusi brojnih kultnih filmova.

Na Četvrtom programu i dalje idu 'Glas za čovjeka' Branimira Bilića i 'Dalekozor' Ines Bilić.