POLITIČKE IGRE U VINKOVCIMA

HDZ: Vijećnici ne dobivaju 5200 kuna za 146 sekundi

04.09.2014 u 15:37

Bionic
Reading

Vinkovački gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci Mladen Karlić odbacio je danas sve optužbe o navodnoj 'političkoj trgovini' u vinkovačkom Gradskom vijeću koje dolaze iz 'SDP-a i njoj bliskih stranaka' te HDSSB-a koji je DORH-u kazneno prijavio dvojicu svojih bivših članova, a sada nezavisnih gradskih vijećnika

'Nije nas iznenadilo što SDP i njoj naklonjene stranke govore laži o radu HDZ-a u Vinkovcima, ali nas čudi da to radi HDSSB koji je godinama zlorabio Vinkovčane i radio u interesu Osijeka i Osječko-baranjske županije', rekao je Karlić na konferenciji za novinare.

Karlić je odbacio tvrdnje o političkoj trgovini, kako u stranci, tako i u gradu, kazavši da HDZ tako ne funkcionira jer je 'ozbiljna stranka koja s koalicijskim partnerima razgovara o programima u cilju razvoja grada i poboljšanja životnih uvjeta Vinkovčana'.


Ustvrdivši da bilo kakva istraga neće moći utvrditi političku trgovinu, Karlić je naglasio da se time bavi SDP što je, kaže, pokazao slučaj bivšeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe. Ustvrdio je i da će u redovima SDP-a biti još takvih slučajeva.

Karlić je opetovao da su naknade dvojici potpredsjednika vinkovačkog Gradskog vijeća povećane zbog nove organizacije i više posla, te da je SDP u javnost plasirao netočne iznose tih naknada. Tvrdi da potpredsjednici od 1. rujna primaju 2.900 kuna, a ne 5.225 kuna kako je to plasirao SDP. Netočnom je označio i tvrdnju da predsjednica Gradskog vijeća prima 10.000 kuna, navodeći da je riječ o 5.500 kuna.

HDSSB je najavio da će, zbog sumnje u trgovanje vijećničkim mandatima u vinkovačkom Gradskom vijeću, Uskoku kazneno prijaviti svoje bivše vijećnike Davorina Pezerovića i Zlatka Jurišića te više nepoznatih počinitelja. Zamjenik predsjednika HDSSB-a Krešimir Bubalo tvrdi kako je nedavna odluka Gradskog vijeća da se povećaju naknade dvojici potpredsjednika, Pezeroviću i Goranu Čordašiću (HSS) 'do kraja ogolila događaje s konstituirajuće sjednice GV-a'. S obzirom da je Vijeće odlučilo da se dvojici potpredsjednika naknada poveća s 1.600 na 5.225 kuna, Bubalo sumnja da se radi o političkoj korupciji.