SVE ZA CVJETNI PROLAZ

Horvatinčić otkupio stan za 7.700 eura po kvadratu!

Bionic
Reading

U Zagrebu je danas oboren rekord – Tomislav Horvatinčić otkupio je stan po gotovo nevjerojatnoj cijeni od 7.782 eura za metar četvorni! Prema dostupnim podacima, to je najviša ikada plaćena cijena za kvadrat stana u Hrvatskoj

Večernji list doznaje da je stan u prizemlju kuće u Varšavskoj ulici 6, površine 69 kvadrata, platio 537.000 eura. Tržišna cijena tog stana gotovo je tri puta manja.

Zašto je onda Horvatinčić pristao na tu cijenu? Zato što nije imao izbora. Spomenuti stan morao je otkupiti da bi nastavio realizaciju projekta Cvjetni prolaz, odnosno izgradnju kontroverznog stambeno-poslovnog kompleksa u samom srcu grada.

'Potvrdit ću vam tek da je cijena kojom baratate točna, a od komentara ću se ipak suzdržati', kazao je Večernjaku investitor Cvjetnog prolaza. Posao je sklopljen u utorak u 14 sati u Hrvatskoj poštanskoj banci u Jurišićevoj ulici, gdje su novinari sreli Stanku i Damira Matoša, ljude kojima je pošlo za rukom oboriti hrvatski rekord.

'Ne bih htio ništa komentirati. Molim vas... Shvatite', odgovorio je Damir Matoš. Bilo je vidljivo da ni sam još uvijek ne vjeruje da je prije nekoliko minuta iz banke izišao bogatiji za 3,9 milijuna kuna. Nakon dugotrajnih pregovora i današnje kupoprodaje, Tomislav Horvatinčić napokon je postao vlasnik cijele zgrade u Varšavskoj ulici 6. Ukupno je otkupio devet stanova na toj adresi. Prvi je otkupio lani.

No posao nije tekao glatko. Znajući da mu je kupnja njihovih nekretnina neophodna ako zaista želi izgraditi najluksuzniji poslovno-stambeni kompleks u Zagrebu, devetero stanara zbilo je redove te su mu dali do znanja da od posla neće biti ništa osim ako ih, citirat ćemo Zdravka Mamića, ponuđenim novcem ne 'izbije iz cipela'. I tako je Tomislav Horvatinčić polako, jednog po jednog, 'izbijao iz cipela'.

Uostalom, Tomislavu Horvatinčiću nije preostalo ništa drugo nego da prihvati njihove uvjete, koji su iznosom često više sličili na ucjenu nego na pregovore. Prosječna otkupna cijena stanova na toj, najskupljoj adresi u gradu, kretala se između pet i šest tisuća eura po kvadratu.

Tako su sretni i spretni stanari Varšavske 6 postali milijunaši i ljudi koji se mogu dičiti titulom najboljih zagrebačkih trgovaca nekretninama. Zgrada u Varšavskoj 6 uskoro kreće u rekonstrukciju. U prizemlju zgrade srušit će se stanovi i biti će probijen šest metara široki ulaz u 'utrobu' kompleksa. Na višim katovima bit će stanovi i poslovni prostori.