MARIJA BUDIMIR (HDZ)

'Presuda Sabi dobra je poruka za demokratsko društvo i mlade'

02.09.2014 u 16:34

Bionic
Reading

Vijećnica vukovarskog gradskog vijeća Marija Budimir (HDZ) smatra kako je današnja presuda osječkog Županijskog suda da joj je bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo nudio mito dobra poruka u daljoj borbi protiv korupcije u državi

Sudsko vijeće osječkog Županijskog suda ocijenilo je danas, naime, kako je nedvojbeno utvrđeno da je bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) nudio mito vijećnicima HDZ-a Mariji Budimir i Radivoju Đuriću kako bi glasovali onako kako to njemu politički odgovara, čime je pokušao promijeniti izbornu volju građana, zbog čega je nepravomoćno osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora.

Ističući kako je današnja presuda još uvijek nepravomoćna, Budimir je u izjavi novinarima izrazila zadovoljstvo radom hrvatskog pravosuđa.

'Mislim da je ovo jedna dobra poruka u daljnjoj borbi protiv korupcije u našoj državi, našim mladima i jednom demokratskom društvu', kazala je Budimir te zahvalila na potpori svojoj obitelji i suradnicima.

Njen stranački kolega, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava također napominje da je riječ o nepravomoćnoj presudi te izražava nadu da će ona omogućiti da Vukovar prestane biti 'grad slučaj'.

'Nadam se da sada krećemo s pozitivnim, afirmativnim pričama koje će u gospodarskom smislu pokrenuti Vukovar', rekao je Penava novinarima.

Na pitanje je li zadovoljan visinom kazne izrečene Sabi, Penava odgovara: 'Ne razmišljam u tim kategroijama, ne želim ništa loše Sabi, neka sud radi svoje, po pravdi, nek presuđuje i kazni onog tko je zgriješio. Osobno, naravno da me ne raduje da bilo tko bude osuđen na bilo kakvu kaznu'.