SKANDAL U VINKOVCIMA

Za 147 sekundi dobili plaću od 5200 kuna!

02.09.2014 u 14:31

Bionic
Reading

Odlukom HDZ-ove koalicijske većine od 1. rujna potpredsjednicima Gradskoga vijeća Vinkovaca Damiru Pezeroviću (nezavisni) i Goranu Čordašiću (HSS) naknada je povećana s 1.600 na 5.225. kuna, ustvrdio je danas predsjednik vinkovačkog SDP-a i saborski zastupnik Damir Rimac

Rimac je, na konferenciji za novinare, takvu odluku nazvao skandaloznom, a pojasnio je da je donesena na 13. sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca, 27. kolovoza, usprkos protivljenju vijećnika SDP-a i upozorenjima da se 'u teškim vremenima ekonomske krize gradski novac ne bi smio dijeliti tako lako'. SDP-ove je vijećnike, međutim, preglasala koalicija HDZ-HSS-HSP AS-BUZ, rekao je Rimac.

Pozivajući se na tonski zapis sjednica, Rimac je ustvrdio da su dvojica potpredsjednika Gradskoga vijeća u 13 sjednica toga predstavničkog tijela, koje u prosjeku traju po 4 sata, ukupno govorili 147 sekundi te da je povećanjem njihove naknade proračun na godišnjoj razini opterećen sa 125.400 kuna.


'Vjerojatni razlog povećanja naknada leži u uzdrmanim odnosima HDZ-a i koalicijskih partnera te HDZ proračunskim novcem, novcem svih građanki i građana Vinkovaca, vjerojatno kupuje političku lojalnost pojedinaca', rekao je Rimac, nazvavši politički licemjernim govor gradonačelnika Mladena Karlića, koji je na istoj sjednici kritizirao vladinu najavu mini porezne reforme, kazavši da će zbog te 'populističke mjere' grad ostati bez novca za socijalne programe.

Član vinkovačkog SDP-a i sanacijski upravitelj Opće bolnice Vinkovci Dubravko Korenika na konferenciji za novinare vinkovačkog SDP-a kazao je da i predsjednica Gradskog vijeća Vinkovaca Kata Krešić (HDZ) ima naknadu veću od 10.000 kuna pa tako predsjednica i dva potpredsjednika grad godišnje koštaju gotovo 300.000 kuna.