POTOP U ZAGREBU

Više od 110 intervencija, svi vatrogasci u pogonu

01.09.2014 u 10:45

Bionic
Reading

Zagrebački vatrogasci od tri sata ujutro pa do podneva imali su više od 110 intervencija zbog obilnih padalina na cijelom području Zagreba

Osim Javnih vatrogasnih postrojbi, na noge je dignuto 12 do 14 Dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi', doznajemo od zapovjednika smjene Javne vatrogasne postrojbe Miroslava Merčepa.

Polako se stanje normalizira. 'Naši telefonski brojevi sada već miruju, no bila je vruća linija. Ne daj Bože da opet padne kiša', kaže Mečep. Prioritetne intervencije su odrađene. Riječ je o potopljenim podrumima. Najviše je problema bilo na zapadu grada, na području Podsuseda pa sve do Jaruna.

'Generalno gledajući svaki dio grada je pogođen', kaže Merčep. Naglašava kako vatrogasci građanima ne mogu pomoći ako im je u objektima razina vode niža od deset centimetara. Merčep kaže kako su im takve pumpe. Također ne mogu ispumpati veliku količinu vode koja se pri svakoj jačoj kiši sakuplja u podvožnjacima. Tako je problema u podvožnjaku u Škorpikovoj bilo i jutros.

Do podneva se normaliziralo odvijanje javnog prijevoza u Zagrebu. Ranije je bilo poteškoća na autobusnim linijama čije trase prolaze zonom podvožnjaka u Gajnicama. Tako je autobusna linija 172 Črnomerec - Zaprešić, 176 Črnomerec - Gornja Bistra i 177 Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra prometovala preusmjereno Samoborskom cestom i Škorpikovom ulicom do zaobilaznice, odnosno čvora u Jareku te dalje na svoje uobičajene trase.

Autobusi linija 123 Črnomerec - Podsusedsko Dolje, 130 Črnomerec - Borčec i 131 Črnomerec - Bizek vozila je skraćeno do Gajnica. Poteškoća je bilo i ima i na Servisnoj cesti pa je autobusi linija 216 Kvaternikov – trg – Resnik – Ivanja Reka, 225 Sesvete – Resnik – Kozari Bok i 276 Kvaternikov trg – Ivanja Reka - Dumovec vozila zaobilazno Slavonskom avenijom. Autobusna linija 140 Mihaljevac – Sljeme privremeno je bila u prekidu zbog stabla koje se, na Sljemenskoj cesti, srušilo na kolnik.