Hrvatska BIVŠI ŠEF PLESA

Boško Matković preuzeo upravljanje NCL Grupom

Boško Matković, bivši direktor Zračne luke Zagreb, odlukom Nadzornog odbora NCL Media grupe danas je imenovan predsjednikom Uprave te izdavačke kuće koja u svom sastavu ima tjednik Nacional, magazine Extra, Zdrav život, Gameplay i Superkošarku te besplatni dvotjednik News

ZAGREB - Članovi Nadzornog odbora NCL Media grupe ocijenili su da je Matković najbolji kandidat, koji će svojim stručnim znanjem i dugogodišnjim iskustvom rukovođenja osigurati uspješan budući razvoj NCL Media grupe, izvještava Nacional u svom online izdanju. Jednoglasnom odlukom Nadzornog odbora Matković na dužnost s četverogodišnjim mandatom stupa odmah.

Nacional navodi da je Boško Matković, rođen 25. rujna 1956. godine, po zanimanju diplomirani inženjer strojarstva te da je priznati i uspješni menadžer s međunarodnim iskustvom, koji je u hrvatskoj javnosti poznat po zalaganju za izgradnju i promicanje Hrvatske i Zagreba na lokalnom i internacionalnom planu.

'Projekt NCL Media grupe uklapa se u moja nastojanja za uspostavu kritične mase pozitivne energije u hrvatskom društvu i dat ću sve od sebe da se to i ostvari', izjavio je Matković nakon potpisivanja ugovora.

Podsjetimo, Matković je smijenjen s funkcije predsjednika Uprave Zračne luke Zagreb u svibnju ove godine, čemu je kumovao ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta. Mediji su izvještavali da se Matkovića, kao dugogodišnjeg uspješnog direktora zagrebačkog aerodroma, smjenjuje jer HDZ želi na njegovo mjesto dovesti stranačkog čovjeka koji će pogodovati IGH-u u obnovi Plesa vrijednoj 240 milijuna eura. Novi direktor Plesa postao je HDZ-ovac Andrija Markić (64).

Predsjednik Uprave NCL Media grupe prije Matkovića bio je Ivo Pukanić, koji je poginuo u atentatu automobilom bombom krajem listopada prošle godine.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još