PAD BDP-A

Karamarko: Da se to događa negdje drugdje pljuštale bi ostavke

29.08.2014 u 21:56

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komenitarajući pad BDP-a u drugom kvartalu za 0,8 posto večeras je rekao kako ni u jednoj nekoj europskoj državi još nije zabilježeno da BDP pada 11 tromjesečja zaredom te da se to dogodilo negdje drugdje u Vladi bi 'pljuštale' ostavke

Predsjednik HDZ- Tomislav Karamarko večeras je u Varaždinu u pratnji brojnih članova stranke posjetio Špancirfest.


U Hrvatskoj se ostavke ne događaju. Ne postoji osnovni elementarni moral i u konačnici odnos prema narodu, rekao je Karamarko ističući kako je ovaj pad BDP-a bio predvidiv i da HDZ već kvartalima govore što će se događati.

Ponovio je kako u državi nema investicija, da se zatvaraju radna mjesta, ocijenio da je porezna politika nekonzistentna, promjenjiva.

'Što se tiče investicija prodaju se putovnice, sve su to neka Ad hoc rješenja, ne bi li prije izbora bacili ljudima prašinu u oči', ocijenio je Karamarko.

Odgovarajući na novinarsko pitanje traži li još uvijek prijevremene izbore, Karamarko je rekao da puno toga ovisi o predsjedniku RH-a koji se u ovom trenutku, po njegovim riječima, ne želi previše zamjeriti Vladi raspisivanjem prijevremenih izbora. Predsjednik valjda treba Vladu radi predsjedničkih izbora. No neće to ni njemu, ni njima koristiti, a rade veliku štetu vlastitom narodu, rekao je Karamarko večeras u Varaždinu gdje je pohvalio odličnu atmosferu.

Kako je rekao, dobro je da ljudi dođu na Špancirfest i barem na tren zaborave na ne baš lijepe trenutke i hrvatsku stvarnost, obzirom na stanje u gospodarstvu.