BRANITELJ I POLITOLOG

Mladen Nakić objavio predsjedničku kandidaturu

08.09.2009 u 14:32

Bionic
Reading

Mladen Nakić objavio je danas kandidaturu za predsjednika Republike rekavši kako ga pokreće uvjerenje da građani zaslužuju bolje od sadašnje politike koja nema odgovor na probleme s kojima se suočava hrvatsko društvo

'Hrvatskoj treba nezavisan, nadstranački predsjednik i jedino takav predsjednik može osigurati nacionalno zajedništvo, biti korektiv političkog života, intenzivirati borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije i vratiti dostojanstvo čovjeku', rekao je Nakić predstavljajući svoju nezavisnu kandidaturu u Novinarskom domu u Zagrebu.

Smatra kako je sadašnja politika potrošena i želi ju promijeniti kao i odnos politike prema 'nama građanima', a naglašava da će braniti socijalna prava najugroženijih slojeva, te zagovarati dijalog i toleranciju.

Hrvatski građani zaslužuju drukčiju i bolju Hrvatsku, bez politizacije u svakodnevnom životu, poručio je i istaknuo kako ga je upravo uvjerenje da 'Hrvatska može i zaslužuje bolje' pokrenulo na angažman. 'Vratimo ponos čovjeku i dostojanstvo narodu', rekao je.

Želim osvojiti glasove svih onih koji vrijednost čovjeka, a ne ideološko određenje, bilo ono lijevo ili desno, žele staviti u prvi plan, naglasio je Nakić kojem su potporu svojim dolaskom dali suborci iz Domovinskog rata, a jednom od poginulih suboraca on je i posvetio svoju kampanju.

Kampanju će, kako je rekao, financirati njegova obitelj i prijatelji od kojih, ističe, nitko nije tajkun. Iza mene ne stoji nikakva stranačka, ideološka infrastruktura, kao ni 'tajni fondovi i sumnjiv kapital', rekao je i poručio kako se na osjeća podređenim u odnosu na 'velike' igrače'.

Nakić je stručnjak za međunarodne odnose i nacionalnu sigurnost i profesionalni diplomat, a doktorirao je na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti. Kao dragovoljac prošao je ratni put 113. i 142 brigade ZNG/HV-a, a OSRH napustio je u činu brigadira i zaposlio se u MVP-u. Oženjen je i ima dvoje djece.