REAGIRANJE

U ime obitelji: Hrvatska nije država ni HDZ-a, ni SDP-a

29.08.2014 u 12:39

Bionic
Reading

Iz udruge U ime obitelji reagirali su na članak tportala pod naslovom 'U ime obitelji oštro napao HDZ!', koji smo prenijeli s Novog lista. Tvrde da je novinar naveo netočan navod odvjetnika Krešimira Planinića

'Voditelj pravnoga tima građanske inicijative U ime obitelji, i član Organizacijskoga odbora, odvjetnik Krešimir Planinić u telefonskom razgovoru s g. Ciglenečkim izjavio je: 'Hrvatska nije država ni HDZ-a niti SDP-a, već svih nas građana – birača ove zemlje.' što je g. Ciglenečki lažno pripisao g. Planiniću i promijenio smisao, štiteći tako SDP.

U svom tekstu, g. Ciglenečki, novinar koji je u više navrata objavljivao netočne informacije o inicijativi 'U ime obitelji', naveo je netočan navod odvjetnika Krešimira Planinića: 'Ne vodimo brigu o tome što misle ni SDP ni HDZ, Hrvatska nije država HDZ-a'.

Ponovnom zlouporabom medijskoga prostora nastoji se spriječiti izjašnjavanje birača o promjeni izbornoga sustava da već na sljedećim izbornima u parlament uđu sposobni, a ne podobni, zastupnici koji su odgovorni – nama biračima.

Ponavljanje ovoga modela (Novi list – Glas Istre –Tportal), odnosno objavljivanje i manipuliranje lažnim izjavama članova Organizacijskoga odbora građanske inicijative 'U ime obitelji' i plasiranje neistina viđeno je i dobro poznato – i stručnoj i drugoj javnosti', priopćili su iz udruge.