PRIJEPORI OKO MARŠALA

Saša Broz ironično o Karamarku: On je moj princ

29.08.2014 u 12:23

Bionic
Reading

'Bravo za Karamarka, on je moj novi idol! Stvarno nije lak posao naći adekvatan 'lijek' za ovo naše bolesno društvo. Znala sam da će jednog dana dojahati moj princ, toplog srnećeg pogleda, zaštitnički raspoložen prema rvackoj naciji. Živio ti nama 1000 godina!', napisala je Titova unuka Saša Broz na svom profilu na Facebooku komentirajući izjavu predsjednika HDZ-a koji napominje da se Tita pogrešno prikazuje kao nekakvog 'bonvivana, hedonista, odnosno normalnog čovjeka', umjesto kao diktatora odgovornog za smrt tisuća ljudi

'Dođe mi da se vratim u djetinjstvo i napokon naučim nešto iz povijesti, a ne sve te laži na kojima smo svi mi odrasli. Ja ću glasati za to da se, kada se napokon Hrvati oslobode ukletog duha mog djeda, sve ulice i trgovi koji su imali njegovo ime preimenuju u Trg Tomislava Karamarka presvijetlog i plemenitog - AMEN! P.S. ...a ja ću se tada gola okupati u Manduševcu. Tomica - VOLIM TE!', ironična je Saša Broz.

Podsjetimo, Karamarko je prije pet dana na tribini povodom Europskog spomen-dana na žrtve totalitarnih režima najavio da će HDZ, ako osvoji vlast u Hrvatskoj na sljedećim parlamentarnim izborima, provesti djelomičnu lustraciju


'To će biti demokratski i pravno utemeljen proces na način na koji je lustracija provedena, primjerice, u pribaltičkim državama i Poljskoj, a Tito će otići s trgova i ulica', kazao je Karamarko. Uz to, HDZ-ovci smatraju da se u udžbenicima povijesti na krivi način prikazuje lik i djelo Josipa Broza Tita te se nedovoljno spominju poslijeratni partizanski zločini.

'Mnoge povijesne činjenice nedovoljno su zastupljene u udžbenicima povijesti dok neke, nažalost, nisu uopće zastupljene - a trebale bi biti. Teme o komunističkim zločinima neposredno nakon Drugog svjetskog rata (Bleiburg, Križni put, više od tisuću zasad otkrivenih masovnih grobnica, egzekucije političkih protivnika bez ikakvog suđenja) su podzastupljene dok se državni terorizam i likvidacije hrvatskih političkih iseljenika - koje je komunistički režim sustavno provodio sve do kraja Jugoslavije - u većini udžbenika uopće ne spominju. O komunističkoj se Jugoslaviji, također, nedovoljno govori kao o diktaturi u kojoj su se ekstremno kršila ljudska prava, donosile političke presude i osuđivali nevini ljudi', pojasnio je za tportal Tomislav Đonlić, predsjednik HDZ-ovog Odbora za odgoj i obrazovanje, kojeg mediji navode kao jednog od kandidata za budućeg ministra obrazovanja.