PREVIŠE AUTOMOBILA

Penava će prepoloviti vukovarski vozni park

28.08.2014 u 14:23

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) najavio je danas da namjerava prepoloviti gradski vozni park

Grad, rekao je Penava, trenutačno raspolaže sa 13 automobila, a on taj broj namjerava svesti na pet, odnosno šest. 'Vukovar sada raspolaže brojem automobila kojim, otprilike, raspolaže i Split', odgovorio je Penava na vijećnički upit u 'Aktualnom satu' Gradskog vijeća.

Penava, koji je dužnost preuzeo prije dva mjeseca, precizirao je da su dva automobila preuzeta temeljem ostavinske rasprave, jedan nakon ukidanja službe gerontodomaćice, a dio je automobila i za otpis.


Vijećnicu Biljanu Gaće (SDP) zanimalo je zna li gradonačelnik kako glasi članak 61. gradskog Statuta, a kada je Penava odgovorio da ne zna, Gaće je rekla da je taj članak ukinuo Ustavni sud svojom odlukom od sredine kolovoza. Riječ je, naime, o članku kojim se regulira upotreba jezika i pisma nacionalnih manjina u Vukovaru.

U polemiku se umiješao predsjednik Gradskog vijeća Igor Gavrić (HSP AS) te istaknuo da temeljem odluke Ustavnog suda Grad ima rok od godine dana da promijeni sporni članak, da će se nakon konzultacija sa stručnjacima taj rok i ispoštovati kao što će se ispoštovati i odluka Ustavnog suda o sadržaju spornoga članka.

U Vukovaru je u tijeku prva sjednica Gradskog vijeća nakon što su u lipnju u održani prijevremeni izbori. Očekuje se da Vijeće danas donese gradski proračun za ovu godinu. Od 21 vijećnika u Gradskom Vijeću, deset je iz koalicije HDZ-HSP AS, pet iz SDP-a, pet iz stranaka sa srpskim predznakom i jedan iz HDSSB-a.