IPAK S KIŠOBRANOM

Vikend sunčan do +32, a onda nevrijeme

28.08.2014 u 12:08

Bionic
Reading

Od petka do ponedjeljka vrijeme će biti sunčanije i toplije, na Jadranu će biti i do +32, ali ne i potpuno stabilno. Za vikend su još mogući mjestimični pljuskovi, a ozbiljnije pogoršanje, pa i nevrijeme, stiže nam u ponedjeljak. No čini se da bi nam ostatak sljedećeg tjedna, od utorka, napokon mogao donijeti nešto dulji vedriji niz

U petak će nakon razmjerno svježeg jutra u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano i vedro vrijeme ili tek ponegdje uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će vjetar biti slab i promjenjiva smjera, popodne jugoistočni, a na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, tijekom dana i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 12, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 21 do 26, a na Jadranu od 25 do 30°C.

U subotu će posvuda biti pretežno sunčano ili vedro. Poslijepodne i navečer u sjeverozapadnoj unutrašnjosti, osobito uz granicu sa Slovenijom, mjestimice uz više oblaka moguć je poneki pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će zapuhati slab sjeveroistočnjak, a na Jadranu će puhati slab sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 23 do 28, a na Jadranu od 26 do 31°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti djelomice, a u Dalmaciji pretežno sunčano. Tijekom dana u unutrašnjosti, mjestimice uz pojačanu naoblaku, mogući su lokalni pljuskovi s grmljavinom, i to uglavnom u gorskim područjima. U unutrašnjosti će puhati slab istočnjak i jugoistočnjak, na Jadranu sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 25 do 30, a na Jadranu od 28 do 32°C.

U ponedjeljak će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove s grmljavinom, a oni u unutrašnjosti mogu biti i obilniji, osobito poslijepodne u Slavoniji, kada je mjestimice moguće i izraženije nevrijeme. U Dalmaciji će prijepodne biti pretežno sunčano, ali će se tijekom dana također naoblačiti pa će poslijepodne biti mogući lokalni pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak okrenuti na buru koja će jačati prema kraju dana. Jutarnja temperatura će se u unutrašnjosti kretati od 12 do 17, a na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će ići od 17 do 22, a na Jadranu od 22 do 27°C.

Tijekom utorka očekuje se stabilizacija vremena, a mjestimična kiša još je moguća tijekom jutra u unutrašnjosti.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, postoji mogućnost za stabilan i sunčan nastavak tjedna.