ČISTAČICA IZ BJELOVARA:

'Rekli su pridrži nogu i ja sam je pridržala'

27.08.2014 u 19:36

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Siniša Varga poslao je inspekciju u opću bolnicu Bjelovar nakon što se doznalo da je tamo operaciji prisustvovala čistačica. Njoj je tijekom operacije pozlilo, a nevjerojatnu situaciju Varga je nazvao nedopustivom

Iz bjelovarske bolnice priznaju da je tijekom pripreme čistačica držala nogu pacijenta, ali opovrgavaju da je uopće bila u operacijskoj dvorani tijekom same operacije, iako je još jučer pomoćnica sanacijskog upravitelja to potvrdila. Ovaj slučaj, kažu, šteti ugledu bolnice pa čistačicu vjerojatno čeka tužba. Svoju stranu priče - što se dogodilo i kako se ona uopće našla u operacijskoj sali – Lidija Mraz ispričala je za Dnevnik Nove TV. Kaže, toga su je dana prvi puta poslali da radi na odjelu Ortopedije.

'Rekli su: javi se tamo u salu. I ja sam otišla tamo, već je meni to bilo nelagodno jer ja nisam nikad tamo radila. Doktor Mikulandra se prao u praoni gdje oni...ja ni ne znam proces jer ne radim u sali. I onda je on meni rekao: ajde, uzmite si tu nešto od odjeće pa se obucite u zelene te uniforme. Ja sam to uzela, još mi je on dodao masku i kapu, sve što je bilo potrebno i rekao mi je da si nađem nekakve šlape koje ću moći obući, da ne smijem u svojim šlapama u salu', ispričala je za Dnevnik Nove TV. Na ono što ju je očekivalo, kaže, nije bila spremna.

'Ja sam kao s neba pala, ne znam što se tamo radi. Kažu: pridrži tu nogu. Ja sam držala tu nogu kako su mi rekli. Mislim, nisam znala proces rada u sali jer nikad nisam tamo radila', rekla je Mraz. Ubrzo su shvatili da nema iskustva no, kaže, nisu joj rekli da iziđe, već samo da stane sa strane. Tvrdi, rekli su joj da će im pomoći ako im bude što trebalo.

'Oni imaju dvije čistačice koje su non stop na rasporedu samo za salu. One ništa na odjelu ne rade, nego su zadužene za pomoć u sali', tvrdi Mraz. Na pitanje novinarke Nove TV jesu li joj one pričale što rade u sali za vrijeme operacije, ispričala je kako dodaju što treba, postave nogar.

Iako iz bolnice danas tvrde da je Lidija Mraz izišla van prije samog početka operacije, ona kaže kako to nije točno. 'On je uzeo skalpel i počeo je rezati nogu s jedne strane i s druge strane. Ja njima kažem: Isuse, meni nije dobro, počelo mi je srce lupati. Vidjela sam početak, tijek operacije. I da meni nije pozlilo, ja bih do kraja te operacije bila u sali. Vjerujte mi jer je to praksa na ortopedskom odjelu, u ortopedskoj sali. I sad kad sam ja to javno rekla, sad su me stavili na linč', tvrdi Mraz.

Ekipi Nove TV otkrila je kako nakon svega ima problema s tlakom, otkriven joj je dijabetes, a ne može ni spavati. Još je, kaže, u šoku. 'Ja nisam na bolovanju što se ja njih bojim. Meni da je dobro, ja bih sutra išla raditi. Ja sam svjesna da se oni drže zajedno i da će oni demantirati sve što ja kažem, ali ja iza toga stojim', rekla je. Tko je u pravu, već utvrđuje inspekcija.