ZBOG EUROPSKIH PROJEKATA

Ministarstva i državni uredi zaposlit će još 45 osoba

26.08.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Nakon što je nedavno Ministarstvo rada raspisalo natječaj za prijam u državnu službu, uglavnom na poslovima vezanim uz EU fondove, ove godine planira se zapošljavanje još 45 državnih službenika, i to u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvu zdravlja, Državnom zavodu za statistiku te Digitalnom informacijsko-dokumentacijskom uredu, odnosno bivšoj HIDRA-i

Za vikend je, naime, ministar uprave Arsen Bauk u jednim dnevnim novinama objavio je Dopunu plana prijama u državnu službu u tijela državne uprave i stručne službe i urede Vlade RH, prema kojoj bi se do kraja godine na neodređeno vrijeme u tim tijelima trebalo zaposliti još 45 službenika i vježbenika.

Prema objavi, planira se  zapošljavanje 40 službenika na određeno vrijeme te jednog vježbenika. Uz to do kraja godine planira se zaposliti i troje pripadnika nacionalnih manjina te jednu osobu s invaliditetom.

Najveći broj zaposlenih trebao bi završiti u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije - čak 30 službenika, te jedan pripadnik nacionalnih manjina i jedna osoba s invaliditetom. Naime, uz već 186 državnih službenika i namještenika u tom ministarstvu, deficit je onih koji su stručnjaci za EU fondove, pa se planira ojačati radna snaga koja bi se bavila poslovima vezanim uz Europsku uniju.

Uz već 439 zaposlenih državnih službenika i namještenika u Ministarstvu zdravlja do kraja godine planira se zaposliti šest službenika, jednog vježbenika te dva službenika pripadnika nacionalnih manjina.

Vrtoglavoj brojci od 530 zaposlenih službenika i namještenika u Državnom zavodu za statistiku trebalo bi se pridružiti njih troje. Radi se o troje službenika visoke stručne spreme, kazali su nam u Državnom zavodu za statistiku. 'Radna mjesta za koja se traži zapošljavanje u vezi su s provođenjem statističkih istraživanja koja su propisana uredbama EU, a odnose se na područje društvenih i poslovnih statistika', odgovorili su na upit tportala.

Samo jednog službenika, uz 28 postojećih, uskoro će tražiti i Digitalni informacijsko-dokumentacijski ured, odnosno bivša HIDRA.

Prema objavljenoj dopuni plana prijava tražit će se službenici s radnim iskustvom, a natječaje svaka od gore spomenutih institucija tek sada treba raspisati.

I dok se na neodređeno planira zapošljavati, u Ministarstvu uprave kažu da se do kraja godine ne planira zapošljavanje na određeno vrijeme zbog povećanog opsega posla.