MEDIVITAL PHARM:

Kraljevski med ne sadrži tadalafil!

23.08.2014 u 16:34

Bionic
Reading

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda Kraljevski med – dodatak prehrani (LOT: 0105, rok valjanosti: 02.2016). Riječ je o proizvodu koji uvoznici rekamiraju kao afrodizijak, a iz Ministarstva poljoprivrede kažu da su u njemu pronašli opasan tadalafil u koncentraciji 60,2 mg/kg. Tvrtka Medivital Pharm d.o.o. reagirala je na opoziv. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti

'Za plasman na tržište RH, med je prošao sva potrebna laboratorijska ispitivanja i farmakološke analize te u potpunosti zadovoljio iznimno stroge kriterije EU regulative, nakon čega nam je izdana dozvola za stavljanje u promet Klasa: UP/I-541-02/12-01/495.

Utvrđeno je da med ne sadrži niti jednu nedozvoljenu supstancu, pa tako ni tadalafil, te da ni po jednom svojstvu nije opasan po zdravlje korisnika.

Kraljevski med dobija se iz cvjetova ljekovitih biljaka subtropskih šuma, sadrži udio od 3% crvenog ginsenga i 3%matične mliječi, poznat je u tradicionalnoj kineskoj medicini, koristi se stoljećima i nije zabilježen slučaj da je od ovog meda itko oslijepio, izgubio sluh ili imao bilo kakve druge, pa ni minorne, neželjene nuspojave.

Zapadna medicina i farmaceutska industrija svojim kemijskim formulama sintetski imitiraju svojstva Kraljevskog meda. Ako je vjerovati nalazu tadalafila u prisutnosti 60,2 mg/kg, bilo bi potrebno konzumirati 16.129 pojedinačnih doza odnosno 1,6 kilograma Kraljevskog meda odjednom da bi se postigla prosječna vrijednost tadalafila u samo jednoj tableti od 100mg sa sintetskim spojem. U svojoj Odluci Ministarstvo navodi da je za zdravlje čovjeka opasna doza tadalafila od 5,0 miligrama naviše, dok su, pak, za Kraljevski med, navodno, utvrdili da sadrži 0,0062 grama po jednoj dozi/pakiranju! Međutim, naš prozvod ne sadrži niti tu navedenu količinu.

Posebno želimo istaknuti da nas kao pravni subjekt duboko zabrinjava praksa u RH da se nama, uvoznicima ili proizvođačima prirodnih pripravaka, prvo nepobitno utvrdi ispravnost proizvoda, a potom ga se nakon uspjeha i rasta udjela na tržištu - zabrani. Nakon neovisne analize, proizvodi se vraćaju na tržište ali, ovaj put, urušenog imidža zbog gubitka povjerenja klijenata.'

Medivital Pharm d.o.o, uvoznik Kraljevskog meda, poslat će primjerke u certificirani neovisni laboratorij u Zapadnoj Europi, nakon čega ćemo obavijestiti hrvatsku javnost o rezultatima analize.