JADROLINIJA

'Putovanja našim brodovima posve su sigurna'

22.08.2014 u 20:42

Bionic
Reading

Iz najvećeg domaćeg putničkog brodara Jadrolinije danas su, nakon medijskih napisa o navodno prijepornoj nabavci novih trajekata, poručili kako su putovanja Jadrolinijinim brodovima posve sigurna te da su komercijalni interesi tvrtke zaštićeni ugovorima s brodograditeljem.

Riječki Novi list danas je objavio da situacija oko novih trajekata 'Kornati' i 'Brač', koji ovoga ljeta prvi put plove Jadranom, podijelila i međusobno posvađala čelništvo Jadrolinije, koje je zbog tih brodova, navodno izgrađenih s gomilom propusta, sve bliže poslovnom sukobu s Brodogradilištem Uljanik.

Novi list navodi da su dva nova trajekta 'preteška i nesigurna' te da su, 'sudeći po sukobima i razmimoilaženjima mišljenja struke i Uprave unutar kompanije, sporni i nezadovoljavajući po nekoliko aspekata'.

Iz Jadrolinije, međutim, danas putnicima poručuju da je putovanje Jadrolinijinim brodovima u potpunosti sigurno, 'što dokazuju i svjedodžbe Hrvatskog registra brodova, koje posjeduje svaki brod u floti, kao i više od 190.000 putnika te više od 93.000 vozila prevezenih do sada na novogradnjama 'Kornati' i 'Brač''.

Ističu da je 'većina iznesenih podataka, činjenica i tvrdnji u tekstu Novoga lista netočna.' 'Začuđuje nas činjenica da autor teksta nije objavio očitovanje Jadrolinije koje mu je Uprava dostavila prije dva mjeseca i još jednom izričito tvrdimo kako su komercijalni interesi Jadrolinije maksimalno zaštićeni kroz ugovore potpisane s brodograditeljem", stoji u priopćenju riječke Jadrolinije.