OSNOVNA ŠKOLA U GUNJI

Obnova naglo krenula nakon što je nastavnica javno 'oprala' premijera

22.08.2014 u 11:42

Bionic
Reading

Prije gotovo dva mjeseca premijer Zoran Milanović posjetio je Gunju u kojoj ga je nastavnica Senka Klišanić pred kamerama natjerala da obeća da će školska godina u Gunji započeti 8. rujna, kao i u ostatku države. Tada radnici nisu izvodili radove na školi, već su se toga primili sami djelatnici. Premijer je danas obišao školu u Gunji i ponovno tvrdio da će nastava početi bez odgode

'Ako do 1. rujna ne budemo u obnovljenoj školi, kontaktirat ću s vama i medijima. Ovo je zabilježeno', odlučno je kazala Klišanić premijeru 1. srpnja. Milanoviću tada nije preostalo ništa drugo nego da obeća da će škola doista tada početi. Njezin oštar istup pred svim kamerama nacionalnih TV kuća urodio je plodom. Djelatnike škole zamijenili su radnici koji gotovo 24 sata, kako nam danas govori Klišanić, rade na školi.

Ovog mu se puta Klišanić nije obratila. 'Bio je danas u školi cijele tri minute. Nisam imala potrebu bilo što ga pitati. Čekam 8. rujna i početak škole pa da vidimo što će biti', kazala nam je ova nastavnica engleskog jezika.


'Škola je u zaletu s radovima, ali ne znam može li se to do tada riješiti, ovdje je puno posla. Imam dojam da je njemu stalo da bude onako kako je rekao i da je malo pod pritiskom. Radnici su ovdje 24 sata. To je velik posao i oštećenja su velika. Da se to ozbiljno napravi,
treba vremena i ulaganja', misli Klišanić.

No djelatnici OŠ Antun i Stjepan Radić ne misle čekati kraj obnove. Školska godina u Gunji će započeti bez obzira na to. Prvi kat škole je u nešto boljem stanju od prizemlja. Klišanić kaže kako razrednici kontaktiraju sa svojim učenicima kako bi saznali koliko ih misli i dalje pohađati nastavu u Gunji. Srećom, broj onih koji će s nastavom krenuti u nekom drugom mjestu je malen.

'Imamo naznake da će izostati vrlo malo učenika. Djeca će putovati i po 30 kilometara da bi krenula u svoju školu. Sada radimo na tome da za njih u školi bude topli obrok i cjelodnevni boravak, tako da budu na sigurnom dok im roditelji rade na kućama', kaže Klišanić.

Stoga je i ravnatelj škole Stipica Mišura danas zamolio ministricu graditeljstva Anku Mrak Taritaš da prioritet pri obnovi imaju kuće u kojima žive obitelji sa školskom djecom.