ODLUKA VLADE

Kome to Hrvatska šalje vojnu opremu i zašto?

21.08.2014 u 12:36

Bionic
Reading

Vlada je na današnjoj zatvorenoj sjednici odlučila darovati vojnu opremu. Koja je to vojna oprema, koliko vrijedi i kojoj zemlji je šaljemo, nije objavljeno. Osim te odluke, Vlada je danas razriješila dužnosti zamjenika ministra turizma Ratomira Ivičića

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je donijela odluku o darovanju vojne opreme. Na temelju Zakona o tajnosti podataka, odluka je klasificirana oznakom 'ograničeno' pa u Vladi kažu da je nisu u mogućnosti objaviti u cijelosti.

Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni zahtjev - zbog odlaska na novu dužnost - razriješen je zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić. On je naime izabran za novog direktora glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice.

Vlada je prihvatila i Godišnji obračun strateških robnih zaliha za 2013. Donesena je odluka o knjiženju otpisa roba te rashodovanju osnovnih sredstava i sitnog inventara Ministarstva gospodarstva – Ravnateljstva za robne zalihe po godišnjem popisu na dan 31. prosinca 2013. Detalji su označeni 'vrlo tajno' pa se više od ovoga ne može doznati.

Vlada je odredila kategoriju konzularnog ureda Republike Hrvatske te je dala suglasnost za otvaranje konzulata u Hrvatskoj. Međunarodni sporazumi ne dozvoljavaju otkrivanje više detalja.