UDRUGA ZVIŽDAČ UPOZORAVA

Posjetivši OŠ Turanj, Kosor podržala kriminal

07.09.2009 u 18:32

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs i ministar obrane Branko Vukelić posjetili su prvašiće u Osnovnoj školi Turanj. Udruga Zviždač u priopćenju je upozorila da se upravo u toj školi dogodilo grubo kršenje prava jednog profesora, koji je dao otkaz jer nije izdržao pritisak i prijetnje svojih kolega i jedne izdavačke kuće da prijeđe na nove udžbenike

'Udruga Zviždač pozdravlja odluku premijerke Kosor da posjeti prvašiće, na njihov prvi školski dan. Nažalost, tim posjetom najvišeg državnog političkog vrha upućena je i jedna veoma loša poruka pa smo u dilemi - je li riječ o otvorenoj podršci kriminalu ili krivom odabiru škole', kaže Vesna Balenivić, predsjednica udruge.

U osnovnoj školi Turanj profesor informatike Predrag Novković Mihalić dao je otkaz, početkom ove godine, jer nije mogao izdržati pritisak dvojice nastavnika te predstavnice jedne izdavačke kuće da za ponuđeni kompjuter, laptop ili projektor, kao mito, obveže učenike da prijeđu na nove udžbenike.

Oni su mu, kako tvrdi Novković Mihalić, verbalno i fizički prijetili, pa je sve prijavio ravnatelju škole Ivici Jengiću, policiji i Prosvjetnoj inspekciji Karlovačke županije, stoji u propćenju Zviždača.

Nije tajna da između izdavača knjiga i udžbenika po školama vlada pravi mali rat, jer je to prilika da se uzme što veći dio kolača. Pritom se, dakako, ne preza ni od nelegalna nuđenja veoma skupih darova pojedincima.

Umjesto da u svojoj školi i dalje pošteno obavlja plemenitu nastavničku dužnost, Predrag Novković Mihalić ostao je bez posla i morat će sredinom rujna na Općinskom sudu u Karlovcu odgovarati zbog navodnog klevetanja svojih bivših kolega.

Umjesto da su premijerka Kosor i ministri Fuchs i Vukelić čvrsto stisnuli ruku poštenom profesoru i 'zviždaču' Predragu Novkoviću Mihaliću, danas su u osnovnoj školi Turanj podršku dali i onima koji to nisu zaslužili, zaključuju u Zviždaču.