Hrvatska TKO ONDA NAPADA TIPURIĆA?

Begović: Energetski lobi je nečija konstrukcija

  • Autor: Ante Srzić
  • 7.9.2009 16:39:38
  • 7.9.2009 15:43:58

Na prozivku dekana Darka Tipurića da se iza medijskog napada na njega krije energetski lobi i osobe koje žele prodaju HEP-a strancima, bivši čelni čovjek HEP-a i aktualni direktor šibenskog TLM-a Damir Begović, osoba koju se u medijima dovodilo u vezu s lobiranjem za prodaju HEP-a, odlučno je opovrgnuo sve optužbe

'Ne osjećam se ni najmanje prozvanim optužbama o energetskom lobiju koje je uputio dekan Tipurić', rekao je Begović. On smatra da prodaja HEP-a apsolutno ne bi imala nikakva smisla - HEP može raditi s vlastitim menadžmentom i biti profitabilan. O eventualnoj pripadnosti energetskom lobiju Begović je rekao da je tu riječ o 'nečijim konstrukcijama koje ga ne uzbuđuju'.

Begović smatra da je upravo energetika sljedeća udarna igla koja će u bliskoj budućnosti vući hrvatsko gospodarstvo naprijed, nakon što je to dosad bilo građevinarstvo i izgradnja hrvatskih autocesta.

Što se tiče situacije u samom HEP-u, Begović ne zna zbog čega u posljednje vrijeme, iz dana u dan, afere potresaju tu kompaniju. Kazao je da i on o svemu dozna tek iz novina.

Goran Granić, ravnatelj Instituta Hrvoje Požar i jedan od poznatijih stručnjaka za energetiku, na pitanje o energetskom lobiju samo nam je kratko odgovorio da ne zna ništa o tome.  
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još