SVIĐA LI VAM SE?

Finalni izgled nove zgrade Muzičke akademije

18.08.2014 u 14:09

  • +4

Nova zgrada Muzičke akademije u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Bionic
Reading

Nakon šest godina, nova zgrada Muzičke akademije u Zagrebu u finalnoj je fazi. Točka na 'i' je šarena krovna oplata koja je zaštitni znak nove zgrade, a koju radnici upravo postavljaju

U adaptaciju bivše Ferimportove zgrade, koju je Zagreb 2002. kupio za 30 milijuna kuna, krenulo se 2008. Zgrada je srušena 2012. a cijeli projekt bio je vrijedan 210 milijuna kuna.

Gradnju novog zagrebačkog i hrvatskog 'hrama glazbe' pratilo je niz poteškoća od početka realizacije projekta. Tako je glavni izvođač radova otišao u stečaj, a projekt je preuzela Nexe grupa.


Nova zgrada Muzičke akademije, prema projektu arhitekta Milana Šosteriča, ima 12 tisuća četvornih metara raspoređenih na dvije podzemne i osam nadzemnih etaža. Tu će se na jednom mjestu konačno objediniti svi odsjeci Akademije sa 150 stalno zaposlenih, nekoliko desetaka vanjskih suradnika i 550 studenata koji su dosad bili raspoređeni na četiri lokacije.

Bivši rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš obećao je kako će s 1. Listopadom ove godine u novoj zgradi započeti akademska godina.