ŽELJKA MARKIĆ:

'Da Josipović ima obraza, odustao bi od kandidature'

Bionic
Reading

U nedjeljnom izdanju Slobodna Dalmacija objavila je 'ljetni dnevnik' Željke Markić, koju predstavlja kao 'alfu i omegu građanske inicijative U ime obitelji' te 'jednu od liderica desnice u Hrvata'. Markić se u svojim zapisima oštro obrušila na predsjednika Ivu Josipovića, kojemu poručuje da se uopće ne bi trebao kandidirati za drugi mandat

'Predsjednik Josipović je propuštajući zatražiti ocjenu ustavnosti 'lex Perković' radio protiv interesa Hrvatske. Kad se pokazalo da će unatoč zakonu koji je mogao zaustaviti, a predsjednik to nije učinio, Josip Perković biti izručen Njemačkoj, predsjednik je s premijerom Milanovićem pokušao promijeniti Ustav Republike Hrvatske, opet zato da bi spriječio izručenje Josipa Perkovića Njemačkoj. Ni u tome nije uspio.

Očito je da je predsjednik Josipović, nauštrb interesa Republike Hrvatske, štitio osumnjičenika za okrutan zločin iz vlastitog interesa, kakav god on bio. Da u hrvatskom Saboru sjede saborski zastupnici odgovorni narodu koji predstavljaju, a ne SDP-u ili HNS-u, zbog tih bi predsjednikovih postupaka pokrenuli postupak za utvrđivanje posebne odgovornosti predsjednika Republike i njegov opoziv. Ovako nam samo ostaje nadati se da će predsjednik Josipović imati dovoljno obraza i sam odustati od svoje ponovne kandidature', piše u svojem dnevniku za Slobodnu DalmacijuŽeljka Markić iz udruge U ime obitelji.

Osim prozivanja Josipovića, Markić je u svojem 'ljetnom dnevniku' pisala i o istupima suca Ivana Turudića, bavila se natječajima Ministarstva kulture, ali i otkrila da je muči pripremanje jela od istih namirnica, napose blitve, koje joj je 'pun vrt'.