BLAMAŽA USRED SEZONE

Turisti se jedva izvukli s Drvenika

16.08.2014 u 20:25

Bionic
Reading

U jeku turističke sezone svjedočimo i scenama koje nam štete. Jučer je 30-ak automobila s turistima bilo primorano ostati na otoku Drveniku Velom jer su ribarski brodovi blokirali pristanište u Segetu Donjem i zaustavili pristup trajektima. Mještani kažu da su htjeli upozoriti na to da njihovo mjesto nema osnovne uvjete za prihvat trajekata, javlja HRT

Kako je trajektima bio blokiran prolaz, u Jadroliniji su morali naći rješenje. Ribarski brodovi uklonjeni su službenim nalogom, turisti su prebačeni na kopno, piše HRT.

No očito je da nisu svi otišli s otoka jer se već ujutro od pet sati stvarala kolona za odlazak s Drvenika Velog. Da stvar bude još gora, Jadrolinija je prodala četrdesetak karata za trajekt u koji ne stanu tolika vozila. Kako nakon Drvenika Velog trajekt ide još na otok Drvenik Mali, turisti koji su čekali u koloni željeli su se ukrcati na trajekt kako ne bi ostali bez mjesta ako se netko ukrca na Drveniku Malom. Kako to kapetan nije dopustio, nezadovoljni turist parkirao je svoj automobil pola na trajekt, pola na obalu, blokiravši tako trajekt i onemogućivši odlazak s Drvenika Velog. Nakon kraće blokade turist je uklonio automobil i trajekt je otplovio na Drvenik Mali bez ukrcaja vozila jer se ponovno vraća oko 19 sati.

Trajekt je oko 19 sati stigao ponovno na Drvenik Veli i nakon svađe turista i posade jedva je ukrcao automobile koji su čekali i 12 sati za odlazak. Ostala su tri automobila, a oni su se vjerojatno snašli za smještaj za još jednu noć.

Postavlja se i pitanje zašto nacionalni brodar Jadrolinija nije poslao dodatni trajekt po turiste koji više nemaju smještaj na Drveniku Velom niti su mogli s njega otići, pa bi se ovakve ružne slike izbjegle.