Hrvatska SVEČARSKO RASPOLOŽENJE

HDZ protiv prosvjeda tijekom Vinkovačkih jeseni

Vinkovački HDZ protivi se najavljenom prosvjedu Hrvatske udruge sindikata (HUS) u Vinkovcima 9. rujna zbog 44. vinkovačkih jeseni koje su Vinkovčananima iznimno važne, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik vinkovačkog HDZ-a i saborski zastupnik Tomislav Čuljak

VINKOVCI - "Nemamo ništa protiv prosvjeda jer takav način izražavanja nezadovoljstva smatramo legalnim", rekao je Čuljak, dodajući kako su protiv toga da se u Vinkovcima prosvjed održava u vrijeme Vinkovačkih jeseni te da je HDZ predlagao HUS-u da promijeni termin prosvjeda, ali očito bez uspjeha.

Po riječima potpredsjednika Gradskog odbora HDZ-a, vinkovačkoga gradonačelnika Mladena Karlića, Vinkovačke jeseni od osnutka su "među građane unosile optimizam i vedro raspoloženje" pa, po njegovu mišljenju, ne bi bilo lijepo da na svečarsko raspoložanje u gradu negativno utječe prosvjed HUS-a.

"Vinkovačke jeseni oduvijek su bile izvan bilo kakve politike", rekao je Karlić, dodajući kako ne žele da se na njih negativno odražavaju bilo kakvi politički utjecaji.

Potpredsjednik vinkovačkoga HDZ-a, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić također misli da su prosvjedi legalan način iskazivanja nezadovoljstva, no njemu se čini da je najavljeni prosvjed HUS-a u Vinkovcima "ili obojen politički ili motiviran međusobnom borbom sindikata za prevlast".

Hrvatska udruga sindikata (HUS) najavila je prosvjede u sedam hrvatskih gradova na kojima će tražiti ukidanje tzv. kriznog poreza i povećanja stope PDV-a te obračun s kriminalnom i korupcijom u Hrvatskoj.

Prosvjedi će se održati 9. rujna u Vinkovcima, 10. rujna u Osijeku, 11. rujna u Šibeniku, 12. rujna u Puli i Rijeci i 14. rujna u Splitu, a završni će skup biti 15. rujna u Zagrebu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još