UOČIO GREŠKU

Bandić projektantima: Koji je idiot ovo napravio!?

13.08.2014 u 15:42

Bionic
Reading

Završeni su radovi na izgradnji kanala oborinske odvodnje u Cerskoj ulici u Sesvetskom Kraljevcu. Kanal je izgrađen zbog potrebe prihvata velikih količina oborinskih voda koje se slijevaju s povišenog šumskog područja kroz urbanizirano područje Sesvetskog Kraljevca sjeverno od ceste Sesvete - Dugo Selo. Lokaciju je obišao gradonačelnik Milan Bandić koji nije bio zadovoljan izvedbom projekta: 'Koji je idiot ovo napravio?!', pitao se

'Ovo je strašno. Ovo košta, ove cijevi koštaju. A šta je trebalo napraviti, odite da vam pokažem.' Što je napravljeno, osobno se jutros došao uvjeriti gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, no nije bio zadovoljan viđenim. Zamjerio je što se na jednom mjestu kanal sužava te se planira protok vode kroz tri cijevi.

'Je li može proteći više vode kroz dva metra bez rupa, ili sa rupama na dva metra..?' 'Dolje je vodovodna cijev. Iznad ovih cijevi je plinska instalacija i tu ne stane ništa više', pravdali su se izvođači radova i projektanti.


'Stane jer se to armira i napravi što se hoće, nemoj meni pričati. Uzmite drugog projektanta i napravite posao. Dogovoreno, idemo kući.', nemilosrdan je bio Bandić. Novi radovi na kanalu potrajat će do kraja idućeg tjedna. Damir Đerzić iz Gradskog ureda za graditeljstvo rekao je da struka napravila svoje, ali da su propusti uvijek mogući.

'Struka može i pogriješiti na kraju krajeva. Ja ću uzet ogradu, gradonačelnik je rekao da to napravimo, mi ćemo to napraviti. Neće biti dodatnih troškova, samo treba ispraviti greške koje su uočene.' Predsjednik Gradske četvrti Sesvete Marijan Tomurad pojasnio je što se u ovom dijelu grada točno radilo i zašto su ti radovi bili potrebni. 'Ovo je dio koji visi strahovito, visi od Cerja, sela koje se nalazi ovdje istočno od nas i gdje je nova voda spremna za sjeverozapadni dio Hrvatske. Sve vode koje dolaze iz Cerja idu prema Kraljevcu nekontrolirano kroz nekoliko tih šumskih potočića koji su bili i plavili su ovaj dio naselja. Ovaj kanal kupi sve te vode i dovodi ih dalje u polje bez da dovodi u opasnost imovinu ljudi koji ovdje žive.'

Za kanal oborinske odvodnje, dug dva kilometra, utrošeno je milijun i pol kuna, kanal je napravljen za nešto više od mjesec dana, a sve to s ciljem kako bi se spriječile poplave zbog oborinskih voda.