NOVE LISTE HZZO-A

Za 38 lijekova više ne treba plaćati nadoplatu

12.08.2014 u 15:02

Bionic
Reading

Na novoj listi lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje cijene su snižene za 660 lijekova, s Dopunske liste lijekova na Osnovnu prebačeno je 38 lijekova, što znači da za njih više ne treba plaćati nadoplatu, a na Dopunsku listu lijekova koji se nadoplaćuju premješteno je osam lijekova, rekli su nam iz HZZO-a

Nove liste lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (Osnovna lista lijekova i Dopunska lista lijekova) u primjeni su od 10. kolovoza.
HZZO je na liste uvrstio i 68 novih lijekova, a riječ je o novim lijekovima, kliničkim paralelama, generičkim paralelama i dodatnim oblicima postojećih lijekova na listi i 33 nova krvna pripravaka.

PROVJERITE KOJI LIJEKOVI SU PREMJEŠTENI S DOPUNSKE NA OSNOVNU LISTU I OBRATNO!

Na Osnovnu listu lijekova HZZO-a uvrštena su tri nova lijeka: lijek ustekinumab za liječenje psorijaze, lijek romiplostim za liječenje idiopatske trombocitopenične purpure i lijek dolutegravir za liječenje HIV infekcija, 45 oblika generičkih paralela i dodatnih oblika postojećih lijekova na listi te 33 nova krvna pripravka. Na Osnovnoj listi lijekova proširene su indikacije za primjenu sljedećih lijekova: lijek erlotinib za liječenje raka pluća u 2. liniji liječenja, lijek adalimumab za liječenje psorijaze, lijek tocilizumab za liječenje sistemskog juvenilnog idiopatskog artritisa i juvenilnog idiopatskog poliartritisa.

Na Dopunsku listu uvršteno je sedam novih lijekova: tetrabenazin, za liječenje Huntingtonove bolesti, flutikazonfuorat + vilanterol, za liječenje astme, glikopironij, za liječenje kronične opstruktivne plućne bolesti (KOPB), azitromicin, za liječenje upalnih bolesti oka, dapagliflozin + metformin te kanagliflozin za liječenje šećerne bolesti i estradiol + dienogest, spolni hormoni te 10 oblika generičkih paralela i dodatnih oblika postojećih lijekova na listi.