ZBOG PRIJEVOZA SREDNJOŠKOLACA

Čačić prijeti: Rušit ćemo Vladu!

11.08.2014 u 13:05

Bionic
Reading

Članovi 'Inicijative za osnivanje Narodne stranke - reformisti' upozorili su na najavu ministra obrazovanja Vedrana Mornara o ukidanju sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca

Reformisti napominju kako je time vidljivo potpuno neshvaćanje toga što je bitno i napominju da se time polovici Hrvatske ukida šansa.

Radimir Čačić kaže kako su najave dokaz da je Vlada potpuno izgubila kompas.

'Gospodo, na ovoj točci, u nekoliko navrata sam govorio da ovog trenutka ne mislimo da treba ići protiv Vlade i da ćemo ići na redovne izbore. Da je važnost broja saborskih zastupnika primarna u tome kada formirate ili rušite Vladu. Na ovoj točci ćemo se ako treba pridružiti i rušenju Vlade. Saberite se, gospodo, i počnite misliti o interesima ove zemlje', rekao je Čačić.

Čačić: Inu ne smijemo vratiti u političke ruke

'Ne smijemo se vraćati na državni i politički utjecaj i težiti racionalnom upravljanju kompanijom', rekao je Radimir Čačić, upitan za probleme u odnosima s naftnom kompanijom.

Bez obzira kako arbitraža završi, moji stavovi su bili jasni, rekao je Čačić i napomenuo kako on s obzirom na presudu i kaznu nema razloga preferirati mađarski utjecaj.

Kaže da su interesi države, kada je Ina u pitanju, jasni.

'Mi se ne smijemo vraćati na državni i politički utjecaj, a moramo težiti ka racionalnom upravljanju kompanijom, u kojoj je potpuno i bez ostatka prema modelu, koji su Mađari imali sa 25 +1, zaštićen interes Hrvatske države. Mi danas imamo 44 posto i potpuno smo nezaštićeni. Naravno, postoje i druga rješenja. Jedno od njih je i IPO, ponuda građanima, mirovinskim fondovima. Dobro je da imate više rješenja, jedino što nije dobro je da to vratimo u političke ruke jer znamo kako to završava', kazao je Čačić.