LISTA ŽELJA

'Želimo da Saudijska Arabija uđe u Đuru Đakovića'

08.08.2014 u 22:30

Bionic
Reading

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Drago Lovrić rekao je kako je sa saudijskim princem Validom bin Talalom bin Abdul-Aziz Al Saudom razgovarao o mogućnosti daljnje suradnje Hrvatske i Saudijske Arabije u razvoju naoružanja

"Znate da imamo odličan proizvod, jurišnu pušku, koju također želimo izvoziti na jedno takvo zahtjevno tržište. Imamo i kacige, potom borbena oklopna vozila Patria. Nama je u interesu da Saudijska Arabija uđe u Đuru Đakovića s određenim postotkom, tako da zajedno proizvodimo vozilo ne samo za potrebe Oružanih snaga Hrvatske već i Saudijske Arabije, ali i za treća tržišta", izjavio je načelnik Lovrić novinarima danas u Makarskoj.

"Što će se od svega toga realizirati to je pitanje, ali o tome smo razgovarali", rekao je general Lovrić u Makarskoj nakon radnog ručka na kojem je saudijski princ Valid bin Talal bin Abdul-Aziz Al Saud s predsjednikom Ivom Josipovićem razgovarao o mogućoj suradnji u turizmu, ali i u vojnoj industriji. U razgovoru su sudjelovali i general Lovrić te ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Đuro Đaković Obrana, dio Grupe Đuro Đaković, partner je finske tvrtke Patria Oy i certificirana je za proizvodnju oklopnih modularnih vozila AMV 8x8.