BANDIĆEVO LJETO

'Pravi purgeri su u Zagrebu, a samo dojdeki idu na more'

01.08.2014 u 15:34

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić gostovao je u jutarnjem showu Barbare Kolar na Anteni Zagreb. U eteru najslušanijeg zagrebačkog radija otkrio je koliko pazi na izgled te zašto ne ide na godišnji odmor

'Čovjek mora samo paziti da bude normalan. Ljepota je prolazna.', otkrio je Bandić a nakon toga pojasnio zašto i ovog ljeta ne ide na godišnji odmor. 'Mi Purgeri smo sedmi i osmi mjesec u Zagrebu, a vi dojdeki ste obično na odmoru.'

Bandić se nakon toga osvrnuo na gradska pitanja i probleme te otkrio da je u Zagrebu trenutno otvoreno 296 gradilišta, što većih što manjih. Najveća su gradilišta na Slavonskoj i Ilici, ali se radi i u svih 218 mjesnih odbora. Kao najveće kapitalne projekte u ovom mandatu Bandić je izdvojio Centar za gospodarenje otpadom kao najvažniji projekt, zatim proširenje Zračne luke Zagreb i izgradnja Kongresnog centra.

Treći najvažniji projekt je izgradnja žičare prema Sljemenu i zatvaranje prometa kako bi se Sljeme sačuvalo za buduće generacije. Najavio je i izgradnju Jarunskog mosta, denivelaciju rotora na Jankomiru, spajanje Radničke - punog profila na Domovinski most i početkom 2017. produljenje tramvajske pruge sve do Zračne luke.

Uvijek dobro raspoložen, Bandić je spremno odgovorio i na brojna pitanja znatiželjnih slušatelja a za kraj je pohvalio i Barbarinog ljubimca, psa Lolu te najavio da će sljedeći put na upoznavanje dovesti svog psa Rudija.