SPORNIH 20.000 EURA

Vlada tuži Balenović sudu u Strasbourgu

05.09.2009 u 18:44

Bionic
Reading

Hrvatska Vlada tužit će Vesnu Balenović međunarodnom sudu u Strasbourgu jer je ona navodno prva obavijestila hrvatsku javnost o 20.000 eura koje joj je Vlada ponudila na ime odštete za devetogodišnji progon i nepravedne presude, doznajemo iz medijskog izvješća koje nam je sama Balenović uputila

Podsjećamo, sud u Strasbourgu predložio je Vladi RH 18. ožujka ove godine da zbog počinjene nepravde obešteti Vesnu Balenović koja je ukazala na organizirani kriminal u Ini i dobila izvanredan otkaz, te joj je hrvatsko pravosuđe kroz šest zasebnih sporova, pokrenutih protiv nje, dosuđivalo novčane i zatvorske kazne.

Nakon što je Balenović o visini odštete obavijestila javnost, Vlada je, pod optužbom da time radi pritisak na 'nezaštićenu Vladu', odlučila podignuti tužbu protiv nje te joj na taj način uskratiti spomenutu svotu od 20.000 eura.

'Jadna je Vlada koja od svojih građana mora skrivati odluke i poteze. Rad Vlade mora biti javan i građani Hrvatske imaju pravo znati što radi Vlada i kamo ih vodi', rekla je u svojoj izjavi Balenović.