ANTE GOTOVINA

'Neće svijet stati ako ne dođem u Knin na proslavu Oluje'

30.07.2014 u 15:36

Bionic
Reading

Bivši general Ante Gotovina od izlaska iz haškog zatvora bavi se uzgojem tuna u Dalmaciji. Ovo ljeto bavit će se uglavnom ribarenjem te će najvjerojatnije propustiti čak i obljetnicu oslobodilačke akcije Oluja kojom je zapovijedao 1995. godine

Ante Gotovina u razgovoru za Globus rekao je da se nakon sezone lova na tune bavi izlovom hrane za tune - srdelama i inćunima. Ima, kaže, toliko posla da nema vremena ni za što drugo, pa ni za jedrenje.

Zbog obaveza nije siguran hoće li biti na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu 5. kolovoza: 'Rado bih se tamo našao sa svojim borcima, ali ako od mene to posao bude tražio, onda ću morati raditi. Ovisi o moru. Prošle sam godine bio u Kninu i jako me veselilo doći ondje nakon toliko godina i svega što se dogodilo. Ništa se ne mora. Samo se mora umrijeti. (...) Neće svijet stati ako ja ne budem tamo', kaže Gotovina za Globus.

Upitan da komentira stanje u zemlji, nije htio biti kritičan. 'Kritika i autokritika su dobre, ali pritom ne treba biti destruktivan, nego konstruktivan i argumentiran. Uvijek može bolje, ali treba biti realan i težiti cilju, a cilj je bolje gospodarstvo i da svatko radi svoj posao', kaže Ante Gotovina.