POLITIČARI STATISTI

Šibenska vlast se gura u 'Igru prijestolja'

28.07.2014 u 11:16

Bionic
Reading

'Nisu mi se još javili, a nadam se da hoće. Čuvam i godišnji odmor za to snimanje. Nisam siguran da ću upasti, ali se nadam jer sam taman na granici da zadovoljim tražene uvjete visinom', kazao nam je Danijel Mileta, šibenski dogradonačelnik koji se s gradonačelnikom Željkom Burićem prijavio za statista u seriji Igra prijestolja

Peta sezona počet će se snimati u drugoj polovici rujna u Krešimirovu gradu, što je nakon Dubrovnika, Splita, Klisa i pojedinih lokacija na Makarskoj rivijeri, peto mjesto u Hrvatskoj u kojem će se snimati popularna serija. Osim besplatne turističke reklame, priliku za zaradu dobili su i Šibenčani jer je HBO-ova produkcija tražila i određeni broj statista za 240 kuna po danu snimanja.

'Taman sam na granici da zadovoljim tražene uvjete jer su tražili muškarce do 190 centimetara visine, a ja sam tu negdje. Embassy Filmu, domaćoj produkcijskoj kući koja radi za HBO, pružamo podršku već godinu dana, a osobno sam ih pozvao da razgledaju Šibenik i odluče odgovaraju li im lokacije u našem gradu za snimanje', pohvalio se Mileta.

Kaže kako seriju zbog obveza u Gradu nije pogledao, ali da su ga takvi tipovi serija i filmova oduvijek privlačili. Dodao je i kako ima iskustva kao statist jer je još u osnovnoj školi, potkraj osamdesetih godina, glumio u trilogiji Antuna Vrdoljaka 'Karneval, anđeo i prah', snimanoj po novelama Ranka Marinkovića.

No da kod nas ne može sve teći glatko, potvrđuje i to da je Šibenska biskupija zabranila da se serija snima u katedrali sv. Jakova jer 'sadržaj i poruka serije ne odgovaraju onomu što Zakonik kanonskog prava, točnije Kanon 1210, navodi kao temeljni kriterij prema kojem se određuje kakav sadržaj se može, a kakav ne smije izvoditi u crkvi'.

'Zbilja ne mogu komentirati odluke Biskupije', zaključio je Mileta.