OBRAČUN POD OBRUČIMA

'Lovriću, da si častan čovjek, otišao bi iz Cibone!'

24.07.2014 u 14:56

Bionic
Reading

Poslovni prostor od 23 m2 u vrijednosti od tristo tisuća kuna u prolazu Cibone bio je povod za žestoki verbalni obračun na sjednici Skupštine Grada Zagreba u kojem su sudjelovali HDZ-ovi zastupnici Andrija Mikulić, Margareta Mađerić, HSLS-ov Darinko Kosor i Ivica Lovrić, pročelnik za kulturu, sport i obrazovanje i ujedno predsjednik Cibone

Na sjednici 31. svibnja Skupština je, podsjetimo, odobrila 43,4 milijuna kuna Gradu za preuzimanje Ciboninih nekretnina čime bi se servisirao dio duga i osigurala sredstva za igranje u Euroligi. Na popisu se našao i navedeni poslovni prostor za koji se naknadno utvrdilo da nije trebao, a kako je u tijeku postupak mirenja pred Visokim trgovačkim sudom između Grada i Cibone, Skupština Grada trebala je korigirati izglasanu pogrešku tešku tristo tisuća kuna.

Iako se radi o tehničkoj točki dnevnog reda, izbio je pravi rat koji su potpirili HDZ-ovi zastupnici koji su se osjetili prevarenima jer im, kako su rekli, Lovrić nije iznio istinu o Ciboni.
Tražili su od njega da im kaže koliki je stvarni dug vukova s Tuškanca te zašto je tvrdio da će Cibona igrati Euroligu, da bi se od toga po odobravanju sredstava odustalo.
Na prozivke Lovrić je uzvratio riječima da se 's govornice ne služi argumentima, već politikantstvom' te da 'zastupnici donose paušalne zaključke'.

'U prosincu 2010., Cibona je trebala nestati. Vas, gospodine Kosor, tada nije bilo nigdje. U klub je ušla nova Uprava i zatekli smo dug od 110 milijuna kuna. U tri i pol godine, Uprava nije stvarala nove dugove, štoviše rješavali smo stare, a moram vas podsjetiti da je gradonačelnik Bandić dva mjeseca prije toga sve prijavio DORH-u, ali da se po toj prijavi nije postupalo. Dug je, to odgovorno tvrdim, smanjen na dvadeset posto onoga što smo zatekli', ustvrdio je Lovrić i dodao da 'kako ne vidi potrebe da Skupština Grada ni u budućnosti odlučuje o Ciboni'. Nadodao je potom kako Kosoru nudi da postane predsjednik kluba ako mu želi pomoći što je prvog čovjeka posebno izritiralo.

'Tko ste Vi da meni nudite da postanem predsjednik kluba i tko sam ja da to prihvatim. Cibonu ćemo istjerati na čistac do kraja. Svatko tko je i kunu pronevjerio, zvao se on Ivo, Božo ili netko treći, za to će odgovarati. Da ste častan čovjek, Vi biste odavno odstupili s mjesta predsjednika kao što ste i obećali. Pitajte igrače i trenere što misle o Vama, koliko ste ih puta prevarili i iznevjerili. Nemojte glumiti ni predsjednika ni pročelnika više! Dug Cibone danas je veći od 70 milijuna kuna, a Vi ste u emisiji Hrvatska uživo tvrdili da je 15. To je laž! Tko čini Skupštinu Cibone i kako je ona izabrana? Tko su članovi Udruge građana Cibona? Tko su ta tri čovjeka? To je temelj od kojeg ćemo kretati. Do 31. svibnja, Skupština Grada nije se petljala u Cibonu, ali od tada ima 43 milijuna razloga, a povrh toga ima ih još trideset', grmio je s govornice Kosor koji je Cibona prije dvadesetak dana prijavio DORH-u.

U raspravu se uključio i HNS-ov Tomislav Stojak upitavši Lovrića temeljem kojeg akta nudi Kosoru da bude predsjednik kluba. Odgovor na pitanje nije dobio, a uoči glasanja HDZ je zatražio stanku za klub. Sa 25 glasova 'za' i 24 suzdržana, odluka o 23 kvadrata poslovnog prostora na kraju je izglasana.