PRESTROJAVANA U RIJECI

Linićev kum Vrhovnik zadovoljan Milanovićevim vodstvom

25.07.2014 u 07:44

Bionic
Reading

Nekadašnji direktor brodogradilišta Viktor Lenac, kum ministra financija Slavka Linića i jedan od najiskusnijih SDP-ovaca Damir Vrhovnik bio je jedan od svjedoka stranačkog skupa u Rijeci u organizaciji premijera Zorana Milanovića. Nakon što je čuo sve što je šef stranke imao za reći, Vrhovnik je u razgovoru za tportal.hr izrazio svoj optimizam

Premijer i šef SDP-a Zoran Milanović prošlog se vikenda bavio stranačkim temama. Obilazio je stranačke baze u Zadru, a najviše vremena potrošio je u Primorsko-goranskoj županiji i Rijeci. Veliko okupljanje članstva u Rijeci prvi je put prošlo bez potpredsjednika SDP-a i šefa županijskog ogranka Zlatka Komadine. Nije se pojavio ni dugogodišnji član i saborski zastupnik Luka Denona, ali je zato na skupu bio Damir Vrhovnik.

U vrlo kratkom razgovoru za tportal.hr
Vrhovnik je sažeo svoj dojam sa skupa u Rijeci: 'Mislim da SDP ima budućnost i perspektivu. Ima bolje vodstvo od vodstva HDZ-a i uvjeren sam da će uvijek imati bolje vostvo od HDZ-ovog.'

Vrhovnik, čini se, nije čuo Milanovićevu navodnu poruku sa skupa u Rijeci da su 'Plan 21' i cilj povećanja BDP-a bili tek 'figurativni' plan. Sudionici skupa u neformalnim su razgovorima podijeljeni kada je u pitanju odnos Rijeke prema Milanoviću. S jedne strane govori se o utvrdi Slavka Linića, a s druge se nastoji uvjeriti javnost da Rijeka nikada ni nije okrenula leđa šefu stranke te da je napetost proteklih mjeseci više izazvao loš rejting nego samo izbacivanje Linića iz stranke.

Vrhovnik je poznat kao riječki tajkun i direktor koji je privatno brodogradilište Viktor Lenac odveo u stečaj uz milijunske injekcije iz državnog proračuna. To se događalo u vrijeme Račanove vlade, a za loše prilike u Lencu teretilo se tadašnjeg potpredsjednika Vlade za gospodarstvo Slavka Linića koji je, sasvim slučajno (?), Vrhovnikov kum.

No kako doznajemo od zajedničkih prijatelja Vrhovnika i Linića, oni već nekoliko godina ne komuniciraju. Najveći je doseg običan pozdrav iz pristojnosti kada se sretnu na cesti. Vrhovnik je ostao bez dobrog dijela svoje imovine iz najplodonosnijeg, 'tajkunskog' doba, ali ni danas ne živi loše. Sa suprugom živi u vlastitom stanu, a kuću je navodno dao u najam.

Vrhovnik je prije dvije godine bio kandidat za predsjednika Hrvatskog šahovskog saveza, no u završnici ga je pobijedio zagrebački poduzetnik Josip Leko. Bavio se Vrhovnik i lovom, i to na divlje životinje poput lavova, gazela i geparda. Izložio je svoje trofeje u Muzeju lovstva, šumarstva i ribolova u Brodu na Kupi zbog čega se usprotivio predsjednik Zelene stranke Aljoša Babić tvrdeći da ti trofeji ne pripadaju u Gorski kotar jer nisu njegove autohtone životinje.