KOVAČ ŠEF KAMPANJE

Američki PR-ovci u službi Kolinde Grabar Kitarović

23.07.2014 u 11:59

Bionic
Reading

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, gotovo je sigurno, bit će prvi čovjek na čelu predsjedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović, a ona bi trebala započeti u rujnu. Službene potvrde Kovačevog novog zadatka još nema, no naši izvori u stranci nam kažu da je to skoro pa gotova stvar

Spekulacije o tome da će Kovač voditi kampanju Kolinde Grabar Kitarović u stranci ne žele službeno potvrditi. O svemu smo pokušali razgovarati i sa samim Kovačem, no odgovor je stigao od glasnogovornice stranke Dajane Antonije Bebek

'Još uvijek nema stožera za kampanju i nitko nije službeno imenovan', kazala nam je Bebek, dodavši da će, kada se oformi stožer, javnost biti pravodobno obaviještena.

Međutim gotovo je 100 posto sigurno da će kampanju voditi Kovač, potvrđuju nam naši izvori iz stranke. U medijima su se, doduše, spominjali i Mate Granić i Miroslav Kovačić, no naši izvori kažu da oni nikada nisu bili 'u igri'.

Ove spekulacije još prije mjesec dana opovrgnuo je i glavni tajnik stranke Milijan Brkić.

'Gospođa Kolinda kandidatkinja je HDZ-a. Ova dvojica gospode nisu ni blizu HDZ-a, a neće to biti ni ubuduće niti ćemo ih angažirati na bilo kojim izborima. Osim toga, HDZ ima svoj izborni stožer, glasnogovornicu i tim za PR koji su se dokazali na četirima uzastopnim i na pobjedničkim izborima... Isto će tako raditi i na kampanji za gospođu Kolindu Grabar Kitarović', kazao je tada Brkić.

Tko je Miro Kovač?

Miro Kovač dugogodišnji je hrvatski diplomat koji je u svojoj karijeri obnašao dužnosti, među ostalim, pomoćnika ministra vanjskih poslova RH (2004) te veleposlanika u SR Njemačkoj (2008-2013). Karijeru je započeo u Uredu predsjednika Franje Tuđmana, a na dužnost međunarodnog tajnika HDZ-a stigao je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Iako je glavni HDZ-ov tajnik tada govorio o tome da će na kampanji raditi isključivo stranka, čini se da se HDZ ipak odlučio na kombinirani pristup.

Drugim riječima, u kampanji bi trebali sudjelovati i ljudi izvan stranke, no tko će i za što biti zadužen, još nije definirano.

U kampanji će sigurno sudjelovati američki stručnjaci za PR koji već rade za HDZ, otkrivaju nam naši izvori. Amerikanci su, podsjetimo, savjetovali HDZ i na nedavnim europskim izborima, a pretpostavlja se da će pružiti pomoć i na parlamentarnim izborima.

Predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku na europskim su izborima savjetovali da stavi naglasak na gospodarstvo, a što će sugerirati Kolindi Grabar Kitarović, vidjet će se na jesen, kada i ona počne više izlaziti u javnost.